Kolumni: Lähetystyö on enemmän

Pidän työstäni Nurmon kappeliseurakunnan lähetystyön pappina, sillä Jumalan sanan eteenpäin vieminen on iloinen asia. Ihmettelen, miten näin pienillä eväillä ja vähäisillä taidoilla tämä maailman tärkein työ onnistuu. Tasa-arvoinen sanoma kuuluu: Jokainen voi olla mukana Jeesuksen antamassa tehtävässä. Kukaan ei voi tehdä kaikkea, jokainen voi tehdä jotakin.

Kun uskot Jeesukseen, olet lähetystyöntekijä. Mieleesi tulee asioita, joita rukoilet. Havahdut huomamaan, miten kipeät taakat ja sielun syvät viillot alkavat keventyä ja umpeutua, kun Jeesuksen parantava kosketus tulee todeksi. Yhteistä hyvää ei mikään muu edistä niin paljon kuin se, että ihmisillä on usko Jeesukseen. Rippikoulupojan sanoin: ”Kun rukoilin äitini puolesta, se auttoi.” Tätä se on.

Kirkon seitsemästä lähetysjärjestöstä Nurmolla on nimikkosopimus viiden kanssa: Suomen Lähetysseura, Suomen Luterilainen Evankeliumiyhdistys, Suomen evankelisluterilainen Kansanlähetys, Suomen Pipliaseura ja Medialähetys Sanansaattajat. Seinäjoen seurakunnalla on useita sopimuksia kaikkien järjestöjen kanssa. Virallisten lähetysjärjestöjen lisäksi srk:ssamme toimivat mm. Herättäjä-Yhdistys, Evankelinen lähetysyhdistys sekä lestadiolainen herätysliike. Pidän kunnia-asiana, että oman seurakuntani yhteyteen nämä järjestöt ovat aina tervetulleita ja ovat yhtä mieluisia yhteistyökumppaneita. Kannatan lämpimästi kirkollisten järjestöjen keskinäistä yhteyttä ja seuraan innolla ns. viidesläisten ja evankelisten yhteistyön syventymissuunnitelmien kehittymistä. Olen todella kiitollinen jokaisesta uskon ja srk-yhteyden löytäneestä.

Pari viikkoa sitten tapasin syksyllä Japaniin lähtevät nuoret innokkaat lähetit, Joanna ja Petteri Rantamäen. Pyysin seuroissa, että osaisimmepa olla sellaisia lähettäjiä, joita he tarvitsevat. Pidän nimestä lähetystyö enemmän kuin yleistyvästä termistä kansainvälinen työ, joka ei aina kerro työn tarkoituksesta. Lähetystyö on enemmän kuin vain työntekoa ulkomailla. Työn tarkoitus on saada ihmiset ymmärtämään ja uskomaan Jeesuksen ristillä hankkima syntien anteeksiantamus, voitto kuolemasta ja häneen uskovien taivaaseen pääsy. Sen maailmanlaajuinen sanoma on kaikille sama: Jeesus vie taivaaseen. Usko häneen on tällä tiellä pysymistä.

Tapio Hirvilammi

kappalainen, Seinäjoki