Kolumni: Lapua, mikä mahdollisuus!

Alkukesästä saimme kauan odotetun vahvistuksen siitä, että yhtä maakuntamme pääväylää VT 19 aloitetaan parantamaan. Ensimmäisessä vaiheessa parannustoimet koskevat väliä Seinäjoki – Lapua.

Kyseessä on isompi asia kuin pelkkä tien parantaminen. Tämä muuttaa pidemmällä aikavälillä koko maakuntamme rakennetta, vain ja ainoastaan positiiviseen suuntaan. Samalla Lapualaisille tarjoutuu ainutkertainen mahdollisuus, joka ei nyt saa jäädä käyttämättä. Muutoksesta on jo kovasti ehditty iloita eri foorumeissa ja puhuttu ääneen mikä mahdollisuus on tarjolla. Myös kaavojen osalta ollaan valmistelut aloitettu, tämäkin on hieno asia. Suurin juttu on kuitenkin vielä tekemättä. Miten viestitään ja markkinoidaan jo nyt kuluvan vuoden ja tulevien vuosien aikana ennakkoon Lapuan erinomaista sijaintia maakuntakeskuksen kyljessä ja omia vahvuuksia mahdollisille asukkaille ja työssä käyville perheille. Pelkästään jo keskustan läpi virtaava jokimaisema on jotain sellaista mitä muualta ei löydy. Lisäksi ajallisesti Lapuan keskustasta alat olemaan Seinäjoella palveluiden ääressä jo nopeammin kuin Seinäjoen sisältä.

Toivon todella, että Lapualla pystytään jo pikkuhiljaa jättää kyläpolitikointi aidosti taka-alalle ja aloittamaan vahva yhteen suuntaan katsominen päätöksenteossa ja virkamieskoneistossa. Elinkeinopuolella on jo otettu iso harppaus ja aktiivisuus on lisääntynyt huimasti. Oikeita valintoja on siis tehty.

Miksi tätä toivon? On koko maakuntamme etu ja myös maakuntakeskuksen etu, että saamme leveyttä laadukkaaseen asumiseen ja myös yritystoimintaan pelkän ytimen sijaan. Seuraavana näyttää, että tämä mahdollisuus on tarjolla Ilmajoelle. Toivotaan, että siellä suunnittelut myös aloitetaan jo etupeltoon. Lopulta voitamme tässä pelissä kaikki, kunhan teemme sen oikein.

Ossi Viljanen

puheenjohtaja

Seinäjoen Yrittäjät