Kolumni: Muutos lähtee päätöksestä muuttua

Viimeinen 18 kuukautta on mennyt kuin siivillä. Erilainen vuosi toi myös erilaisen työvuoden. Lähes kahdenkymmenen yrityksen parissa vierähtänyt vuosi on tarjonnut mitä erilaisempia kokemuksia, onnistumisia ja oivalluksia.

Monta kertaa on kysytty, mikä on ollut merkittävin asia joihin yrityksissä olen törmännyt. Oikeastaan toimialasta riippumatta esiin nousee muutama yhdistävä asia.

Ensimmäinen on ollut siirtyminen asioiden johtamisesta ihmisten johtamiseen. Jokaisessa yrityksessä osataan hyvin tunnistaa asiat ja havaita puutteet. Kuitenkin harvemmin asioiden tunnistaminen aiheuttaa muutosta, muutos lähtee ihmisistä.

Joku on sanonut, että henkilöstö ei ole yrityksen kallein voimavara – vaan sen on ainut voimavara. Tämä pitää hyvin pitkälle paikkansa.

Osallistaminen, tietoisuuden lisääminen ja toisten työn arvostaminen ovat ensimmäisiä toimenpiteitä ihmisten johtamiseen siirtymisessä. Hyvin pienillä asioilla voi viestiä omalle porukalle, että nyt alamme keskittymään ihmisiin.

Toinen iso juttu, joka on yhdistänyt monia, on rohkeus tehdä päätös muuttua. Kun ollaan vähän pengastettu sitä kokonaisuutta, löytyy ydin, johon kaikki on aikanaan rakennettu. Historiaa kiillottamalla olemme löytäneet ratkaisuja ja jopa vältetty isoja investointeja. Keskittymällä ihmisiin asioiden sijasta. Eivät miljoonan koneet mitään tee, jos niitä ei kukaan osaa käyttää.

Työilmapiiri ja muutos ei ole pelkästään johdon vastuulla. Sen vaaliminen kuuluu kaikille. Muutoksessa ei pidä mennä korjaamaan ehjää ja faktojen tulee ohjata kaikkea tekemistä.

Annettaessa valta tunteelle tai mutulle, tulee harvoin onnistumisia. Voittavat joukkueet rakennetaan yhteisellä päämäärällä, arjen kunnioittamisella ja uusien, yhdessä todettujen toimintatapojen kautta.

Voit kokeilla muutosta aika helpoilla keinoilla: hyppää asiakkaan housuihin töihin mennessä. Katso ympärillesi asiakkaan silmin, mitä näet – ostaisitko?

Lisäksi muutoksiin valmistautuminen ja havaitseminen on helppo käynnistää siitä, että tulet vaikka eri reittejä töihin viikon ajan ja katsot ympärillesi. Ideoita ja syötteitä voi tulla vastaan missä vaan.

Niin, ei kilpailijankaan luona käyminen huono vaihtoehto ole kehittää omaa toimintaa. Kaikkea ei kuitenkaan pidä kopioida, vaan ottaa opiksi.

Pohjalaisissa yrityksissä on valtava määrä osaamista ja innostuvia ihmisiä. Mikäli kaikki tämä voimavara valjastettaisiin käyttöön ja otettaisiin itsestämme maksimit irti, ei enää puhuttaisi siitä, miksi meillä ei ole kasvuyrityksiä ja kansainvälisiä menestyjiä.

Meidän pitää vain ensin päättää, että haluamme kasvaa ja menestyä. Parhaiten se tehdään ihmisiä johtamalla.

Ossi Viljanen

Seinäjoen Yrittäjien puheenjohtaja