Kolumni: Olen erottanut kaikki SJK:n valmentajat

Olen erottanut kaikki SJK:n valmentajat, vaihtanut jokaisen pelin taktiikan ja löytänyt kaikkien pelaajien heikkoudet.

Fanilla on kaikki oikeudet. Ei haittaa vaikka oma osaaminen ja tietämys jalkapallosta puuttuu ja vastuu rajoittuu kausilipun ostamiseen.

SJK on onnistunut tukemaan fanikulttuurin syntyä Seinäjoella ja saanut Kloppien ohella monet muutkin pauloihinsa. Sepsin ja TP-55:n kannattaminen on sujuvasti vaihtunut SJK:n fanittamiseen.

SJK:n fanikulttuuri on huolella rakennettua. Stadion ja panostukset joukkueeseen ovat perusta, joka varmistaa seuran jatkuvuuden. Kultainen ja musta väreinä toistuvat kaikkialla, seuran someviestintä on ammattitaitoista ja seuran ”tarinaa” rakennettaan joka päivä.

Fanikulttuuri on yhden sortin kulttuuria, jota Seinäjoki kaupunkina tarvitsee. Jalkapalloa pelataan kaikkialla maailmassa ja monista kaupungeista tunnetaan sen jalkapalloseura, usein paremmin kuin itse kaupunki.

Seinäjoen seurat yli lajirajojen ovat edistäneet lajikulttuuria yhteistuumin. Eri lajien kannattajilla on helppoa siirtyä kannattamaan vaikkapa SPV:n taistelua salibandyssa tai JymyJussien superpesistä.

Seinäjoki tarvitsee vielä yhden perinteen. Kun seuraava liigavoitto tulee (ja fanille se on tulossa joka vuosi), on sitä juhlistettava uudella Keskustorilla. Voittamiselle on luotava symbolinen merkki, joka voisi olla vaikka Jussi -patsaan vaatetus seuran väreihin.

Torilla tavataan!

Erkki Välimäki

elinvoimajohtaja