Kolumni: Padelille paras paikka?

Talvi meni sutjakkaasti Fuengirolassa, olen parhaillaan paluumatkalla Ranskassa. Suomeen ja Seinäjoelle työpaikan maanantaipalaveriin pitäisi päästä ennen huhtikuuta. Saa nähdä, kuinka kesärenkailla matkassa olevan naisen käy.

Ehdin vielä viimeisinä Espanjan päivinä törmätä viihteen monitoimimieheen Juke Kataja-Rahkoon. Hän kertoi suuntaavansa myös kesäksi Seinäjoelle, suunnitelmissa on pistää uutta tuulta jokilaiva Barpuurin purjeisiin. Mahtava juttu, tuo erinomaisella paikalla sijaitseva ravintolapaatti tarvitseekin kunnon piristysruiskeen.

Suomeen rantautuvaan uuteen pallolajiin, padeliin, hurahtanut Kataja-Rahko harmittelee, että Seinäjoen ensimmäiset kaksi kenttää aiotaan rakentaa uimahallin taakse, kun passelein paikka olisi jokilaivan vieressä. Fuengirolassa padel-opettajana toimiva liikunnanohjaaja voisi kätevästi ravintolayrittäjyyden ohella opastaa seinäjokelaisia lajiin. Pallopelin jälkeen olisi myös mukava istahtaa porukalla virvokkeille jälkipeleihin laivan terassille.

Käsittääkseni kenttien rakentamista ei ole vielä aloitettu, joten tässä tulee avoin vetoomus päättäjille: Olkaa kilttejä ja siirtäkää ne kentät osaksi tapahtumapuistoa, ei siellä kukaan iltayhdeksän jälkeen pelaile. Tämä on kuulemma pahin este, mikseivät kentät voi olla kaupungin keskustassa.

Kaupunki kehittyy parhaiten, kun kuunnellaan sen asukkaita ja osataan olla reaktioherkkiä. Voin mielessäni jo kuvitella, miten porukka viihtyy padel-harrastuksessa kun sen ympärillä on yhteisö palveluineen. Rento ravintola kuuluu osaksi padelia. Vähän niin kuin golfkentällä, onhan sielläkin klubitalo ravintoloineen.

Avaruuden pääkaupungissa on hehkutettu jo vuosikausia, kuinka yrittäjämyönteinen paikka Seinäjoki on. Mitä jos autettaisiin vähän uutta yrittäjää ja siirrettäisiin ne padel-kentät just sinne, mihin ne sopivat parhaiten?

Outi Myllymäki

viestintäasiantuntija