Kolumni: Politiikan haasteet ja mahdollisuudet

Sullehan politiikka on omaa aikaa, kun nautit siitä. Tämän lauseen jälkeen pysähdyin pohtimaan, onko asian laita näin. Uuden vuoden lupaukseni oli, että hidastan ja teen enemmän asioita joista nautin.

Toteamus soi päässäni ja täytyy myöntää, että hieman jopa pahastuin asiasta. Onko politiikka todella omaa aikaani ja nautinko siitä? Pohtivatko miespoliitikot tällaisia? Viikonlopun kokoukset ja aika jonka käytän asioihin perehtymiseen, ovat poissa lapsilta ja läheisiltä. Voisin käyttää ajan edellisiin, kuntoiluun, joogaan, olemiseen jne. Nautinko siitä, että käytän rutkasti aikaa asioiden valmisteluun, kun tiedän jo valmiiksi, että esittämäni asiat eivät välttämättä mene läpi tai nautinko siitä, että saan sometililleni halveksuvia, epäasiallisia kommentteja ja käytän aikaani ylläpitäjien kanssa kommenttien piilottamiseen. En. Osansa tuo myös huono-omatunto siitä, että on poissa perheen parissa. Tällöin muistutan itseäni siitä, että teen tämän myös tyttöjeni takia. Tulevaisuudessa omien tyttöjen ei tarvitsisi rämpiä siinä, missä minä olen poliittisen kantani takia rämpinyt.

Todettakoon kuitenkin nyt kun olen saanut kokemusta ja varmuutta politiikan saralta, osaan myös nauttia asioista. Vaikka esittämäni asiat, eivät mene läpi, saan kuitenkin asialle näkyvyyttä ja keskustelua aiheesta. Erityisen tärkeänä pidän sitä, että saan näkyviin omaa alaani: sosiaali- ja terveysalaa. Uusi hallitus on laittanut asioita kuntoon nopealla tahdilla ja moni esittämäni asia tuleekin täytäntöön.

Pääsyni Helsinkiin poliitikkokouluun on myös tuonut paljon voimaannuttavia asioita elämääni. Uusia ystävyyssuhteita, verkostoa, vertaistukea puolueen sisältä. Ja myönnettäköön, että meillä vasemmistolaisilla on aina parhaat bileet! Todettakoon siis, että toisinaan politiikka on myös sitä omaa aikaa, mutta toisaalta koen sen myös kansalaisvelvollisuudeksi, että on vahvasti mukana yhteiskunnallisissa asioissa. Se voi olla jonkun mielestä naiivia, olkoonkin niin. En halua kadottaa toivoa valoisasta tulevaisuudesta.

Noora Knaapila

Seinäjoen vasemmiston 1. varavaltuutettu

Kasvatus- ja opetuslautakunnan jäsen