Kolumni: Seinäjoki 2021-2025

Mitä tapahtuu Seinäjoella uuden valtuustokauden 2021-2025 aikana?

Sosiaali- ja terveydenhuolto sekä pelastustoimi saavat uuden isännän perustettavien yhteistoiminta-alueiden takia. Suurimmat muutokset ovat hallinnollisia. Asukkaille muutos tuskin näyttäytyy. Seinäjoella suurin toiminallinen muutos on perhepalvelukeskus Aallokon rakentuminen asemalle.

Seinäjoen väkiluku on 2025 noin 67 000 asukasta. Silloin Seinäjoen ja Vaasan väkiluvut ovat lähellä toisiaan.

Kaupungin rakentumisen painopisteet keskustassa ovat pohjois-keskusta, Patruunan kortteli ja Itikanmäki. Asema-alueen rakentuminen ottaa ensiaskeleet. Paloaseman tontin ja Torikeskuksen alueen rakentumistakin voidaan odottaa.

Odotettu Lakeudenpuiston toteutus sijoittunee valtuustokaudelle. Tierakentamisessa Seinäjoki-Lapua väli saa pari ohituskaistaa. Kaksoisraiteen osalta toiveet ovat vasta suunniteluvaiheeseen pääsemisessä.

Seinäjoen yliopistokeskus voi toivottavasti tarjota yhä enemmän maisterikoulutusta sen aseman vahvistumisen myötä. Yritysinvestointeja on tulossa, suurimpana tietenkin Atrian jätti-investointi. Roveksen alueelle on toiveissa useita uusia yrityksiä. Toivottavasti yritysinvestointeja tulee edelleen myös liikunnan ja kulttuurinkin palveluihin.

Suurimmaksi yritysten haasteeksi voi nousta työvoimapula. Myös siksi Seinäjoen vetovoimasta on huolehdittava.

Seinäjoki on 2025 yhä vahvempi kasvukeskus.

Erkki Välimäki

Elinvoimajohtaja

Seinäjoen kaupunki