Kolumni: Tapahtumien kehitys on yhteinen asiamme

Seinäjoki ja me kaupunkilaiset tiedämme, että elämme tapahtumien kaupungissa. Kesäaikana ei ole sellaista viikkoa tai viikonloppua ettei jotain tapahdu ja kadut ole poikki. Nyt olemme menossa tuota ajankohtaa kohti, mutta osaammeko ottaa kaiken irti siitä mitä on tarjolla?

Ovatko tapahtumien tuottaminen ja markkinointi vain tapahtuman järjestäjän vastuulla? Mielestäni ei, se on meidän toimijoiden yhteinen asia. Tapahtumat luovat alustan ja niiden menestyminen on keskeisintä. Yhdessä voimme parantaa tapahtumia palvelemalla asiakkaita ja hyödyntää asiakasvirtoja, kukin omissa toimipisteissään. Tästä syystä meidän pitää tehdä yhteistyötä jatkossa vielä enemmän, sillä kilpailu muiden tapahtumakaupunkien kanssa on kovaa.

Meillä on kaupallisin lähtökohdin toimivien tapahtumajärjestäjien rinnalla vielä erikoisuutena yksi kaupungin osaksi omistama tapahtuma, Tangomarkkinat. Mielestäni tämä on vahvuus, jota voimme hyödyntää kaikkien eduksi.

Tangojen tulevaisuus on jokavuotinen puheenaihe. Isoja uudistuksia on varmasti mietitty jo pitkään, mutta nyt juhlavuoden jälkeen on niiden aika. Ehdotukseni on, että Tangoista tehdään meidän oma kaupunkifestivaalimme, kuten Pori Jazz on jo pitkään ollut.

Yrittäjyys voi olla yksi teema tapahtuman ympärillä. Tapahtumien onnistuminen on kaikkien vastuulla, ei pelkästään nyt taustalla olevien omistajien ja henkilöstön. Heille kaikille kuuluu iso kiitos tässä vaiheessa pitkäjänteisestä työstä.

Miten saisimme kaikki kaupungin toimijat olemaan aidosti ylpeitä tapahtumistamme? Osallistamalla ja muuttamalla aikaisempien vuosien käytäntöjä enemmän kohti yhteistä tavoitetta.

Molemmilla puolilla varmasti on tultava puolitiehen vastaan onnistumisen takaamiseksi. Voisimme aloittaa siitä, että tulevana kesänä 2020 meillä on neljä viikonloppua putkeen suurtapahtuma keskustassa.

Ohjataan kaupungin tapahtumille kohdistettava tuki samaan koriin ja luoda infra, joka pysyy koko ajan paikallaan ja on tasapuolisesti kaikkien käytössä.

Moninkertaisen purku – kasausoperaation sijaan talouden panostukset saadaan oikeaan kohtaan ja tapahtumista vieläkin parempia. Lisäksi yrittäjät luovat koko keskustan alueelle tunnelman omilla toimillaan, kuten Avaruuden ja tapahtumien pääkaupungissa kuuluukin.

Ossi Viljanen

yrittäjä