Kolumni: Tilaa tähdille!

Into-Seinäjoki lanseerasi näyttävästi valtakunnallisen ”tilaa tähdille” -kampanjan, jonka päätähtinä olivat seinäjokelaiset yritykset. Tulevaisuuden mahdolliset menestystarinat, RMK ja Augment, saivat arvokasta näkyvyyttä ja osoittavat toiminnallaan, että ajattelemalla isosti myös kansainväliset ovet voivat olla auki miten pitkälle tahansa. Loistavia esimerkkejä meille kaikille.

Kulunut vuosi on tuonut eteen paljon asioita, mutta yksi kestopuheenaihe on ollut framilla pysyvästi: Yritysten elinvoimaisuuden ja kehittymisen parantaminen. Seinäjoen Yrittäjät on pyrkinyt tähän huutoon vastaamaan omalla toiminnallaan entistä aktiivisemmin. Koordinaattorin palkkaamisen myötä perustetut TechTeam ja CityTeam toimivat, tapahtumia on säännöllisesti ja matalan kynnyksen tapahtumia jäsenille on lisätty. Jäsenmaksulle on siis luotu vastinetta.

Mitä sitten elinvoimaisten yritysten eteen voidaan sidosryhmissä tehdä? Yksinkertaisuudessaan luoda ympäristö missä voidaan menestyä. Varsinaisen tekemisen ja toteuttamisen vastuuta yritykseltä itseltään ei voi ottaa pois.

Mielestäni Seinäjoki ja lähialueet ovat tässä tehtävässä onnistuneet vähintäänkin kiitettävästi. Homma on yhteispeliä ja kaikki tekevät sitä tahoillaan omilla vahvuuksillaan ja resursseillaan. Jatkuvuuden näkyminen toiminnassa on yritysten kannalta keskeistä ja luo tunnetta, että tulevaisuuteen uskalletaan panostaa.

Seinäjoen Yrittäjät täyttää ensi vuonna helmikuussa 90 vuotta. Miten elinvoimaisuutta on aikanaan luotu?

Historiikkeja ja tarinoita löytyy yhdistyksen toiminnasta vaikka kuinka paljon, mutta mitä muuta matkan varrelle mahtuu? Olisi hienoa, että kokemuksia ja muistoja saataisiin yrittäjiltä ja niitä voisimme taltioida vaikka videon muotoon näytettäväksi juhlavuonna.

Jos innostuit, ota yhteyttä koordinaattoriimme. Uskallan ylpeästi sanoa, että Seinäjoen Yrittäjien rooli koko sen olemassaolon ajan on ollut yksi keskeinen tekijä siinä, että koko kaupunkimme on viime vuodet paistatellut ykkössijalla, milloin missäkin mittauksessa kaupunkien välillä. Kiitos siitä kuuluu kaikille matkan varrella mukana olleille aktiiveille ja jäsenille.

Kuka muuten haluaa olla seuraava tähtikentällisen peluri?

Ossi Viljanen

Seinäjoen Yrittäjien puheenjohtaja