Kolumni: Tilannetajua politiikkaan

Uutisvirta on täyttynyt Koronan väistyttyä erilaisista poliittisista ulostuloista. Vihreiden paniikki galluplaskusta näkyy uhkailuna hallituserosta, jos järeämpiin ilmastotoimiin ei ryhdytä. Poliittinen peli on siis käynnistynyt koronakriisin jälkeen ja valokeilaan on päästävä.

Tämä voi maksaa puolueelle paljon, koska ihmiset vasta asettuvat arkeen koronakriisin jälkeen. Puheenjohtajamme Anderssonkaan ei näe vastuullisena ja järkevänä toimintana tällaista yhteistyön vaarantamista. Vihreiden ulostulo ei sikäli yllätä, vaikka täällä lakeuksilla on tottunut puolueen maalaisempiin poliitikkoihin.

Me vasemmistossa olemme tuoneet vahvasti esiin oikeudenmukaista ilmastopolitiikkaa, joka ei kuormittaisi köyhiä ja meitä maalla asuvia. Mielestäni Vihreiden ulostulo näyttää siltä, että Vihreät eivät arvosta sitä mitä olemme saaneet hallituksessa aikaan. Hallitus on työstänyt eteenpäin uudistuksia ja samaan aikaan on pelastettu yrityksiä ja huolehdittu, ettei ihmisten taloudelta katoa pohja täysin.

Vasemmistoliiton kannatus gallupeissa on noussut prosenttiyksikön. Meidän ministerit ja edustajat ovat keskittyneet täysin omaan työhönsä. Samaan aikaan kun koronakriisiä on hoidettu on pidetty huoli siitä, että tavoiteohjelmaamme kuuluvia asioita on saatu hallitusohjelmassa läpi ja eteenpäin. Paljon jää seuraavalle hallituskaudelle, mutta paljon asioita olemme saaneet aikaan. Sote ja oppivelvollisuuden pidentäminen on tällä hetkellä lausuntakierroksella.

Vasemmistoliitto on tuonut esiin saavutettuja asioita. Tällä hetkellä valokeilaan on tullut ehdotuksia muun muassa alipalkkauksen kriminalisoinnista. Samaan aikaan oikeistotrollit yrittävät provosoida Vuokkosia. Kaiken tämän tehtävä ei suinkaan ole ajaa minkään vähemmistöjen etua, vaan saada huomiota medialta, että hallitustoimien kova työ ei näkyisi ja mediahan tarttui tähän lankaan.

Toivonkin teiltä ihmiset, että katselette jälleen kriittisesti maailmaa. Samaan aikaan kun hallituksemme tekevät asioita, jotka oikeasti vaikuttavat meidän jokapäiväiseen elämään, pitää pieni marginaaliryhmä suurta meteliä olkiukoista.

Noora Knaapila

Seinäjoen vasemmiston 1. Varavaltuutettu

Kasvatus- ja opetuslautakunnan jäsen