Kolumni: Tiukka mimmi Pirre-Liisa ja hänen miehensä

Pirre-Liisa on tiukka mimmi, joka haluaa tehdä kaiken itse, eikä tarvitse miestä mihinkään käytännön hommaan. Hänen puolisonsa Pekka-Jukka taas on kiltteyden perikuva, joka on perinyt kohteliaisuuden periaatteet isältään.

Kun Pirre-Liisa haluaa laittaa hyllykön seinään, hän lainaa naapurilta porakoneen ja kiinnittää hyllyn seinään. Pekka-Jukka olisi halunnut tehdä homman, koska sellaisista töistä tykkää, mutta eihän siihen vissiin miestä tarvita.

Pirre-Liisan autoon pitää vaihtaa kesärenkaat. Pekka-Jukka tarjoutuu hommaan, mutta ”ei tämä ole sellainen homma, josta nainen ei selviäisi”. Jukka-Pekka on pahoillaan, hän kun olisi tykännyt siitä hommasta.

Pariskunta käy viikottaisella kauppareissulla. Pekka-Jukka miettii, pitäisikö avata puolisolle ovi, vai pahastuisiko tämä siitä että ele halventaisi häntä? Ikään kuin mies olisi ylempiarvoinen? Vaikka nainenhan siinä ylempiarvoinen olisi. Kauppakassit Pekka-Jukka tietenkin kantaa, vaikka miettii että Pirre-Liisa kuitenkin ajattelee, että kyllä hän olisi ne jaksanut itsekin kantaa.

Pirre-Liisan kännykkä lakkaa toimimasta. Hänen mielestään kännykkä- ja tietsikkahommat ovat enemmän miesten juttuja kuin hyllykön poraaminen seinään. No eihän Pekka-Jukka tajua kännyköistä hölkäsen pöläystä, joten ei muuta kuin googlettamaan korjauspajoja.

Pekka-Jukka suunnittelee nurmikon leikkuuta. Hän hakee varastosta ruohonleikkuria, mutta ei löydä sitä. Samaan aikaan hän kuulee leikkurin äänen. Pirre-Liisahan siellä leikkaa nurmikkoa täyttä vauhtia.

Illalla Pekka-Jukka päättää yllättää puolisonsa ja hieroo hänet saunan jälkeen päästä varpaisiin. Päivän kovat urakat: renkaanvaihdot, poraukset ja ruohonleikkuut unohtuvat ja Pekka-Jukkakin unohti ne Googlen neuvot kännykän fiksaukseen.

Jukka Ahlgren