Kolumni: Vaikutuksen tekijät: into, osaaminen ja realismi

Kotikaupunkimme Seinäjoen keskustaan kaivataan (näin olen ymmärtänyt) monenlaisia mukavia ja helposti lähestyttäviä tapahtumia, tilaisuuksia, näyttelyitä, esityksiä jne.

Väellä tuntuu olevan ”tilausta” juttuihin, joihin ei tarvitse erikseen varautua, varustautua, pukeutua tai varata lippuja. Tilaisuudet voivat olla hauskoja, opettavia, jännittäviä, mielenkiintoisia tai muuten vain itse kunkin ohikulkijan tilanteeseen sopivia.

Nyt ainakin yksi tällainen mahdollisuus on tarjolla parin viikon ajan eli 25.4. saakka. Seinäjoen ammattikorkeakoulun kulttuurituotannon opiskelijat ovat nimittäin koonneet Torikeskuksen ensimmäisen kerroksen tyhjään liiketilaan nuoria yrittäjiä ja heidän liiketoimintaansa esittelevän ”Kasvot yrittäjyydelle” -näyttelyn. Minulla oli itselläni ilo päästä tutustumaan näyttelyyn ja sen yrittäjätarinoihin viime perjantaina ja lauantaina.

Näyttely sopii erinomaisesti juuri Seinäjoelle, onhan yrittäjämaakuntamme oma ammattikorkeakoulu Seamk valittu opiskelijoiden äänin Suomen parhaaksi ammattikorkeakouluksi. Lisäksi Seamkin yrittäjyyskoulutus ja -kasvatus on vahvaa ja vaikuttavaa, mistä kertoo ennen muuta se, että Seamkin valmistuvista opiskelijoista yrittäjäksi ryhtyy useampi kuin Suomen amk-opiskelijoista keskimäärin.

En kerro mukana olevista yrityksistä ja niiden palveluista tai hienoista tarinoista tämän enempää, menkääpä itse tutustumaan ja vaikuttumaan.

Sen voin sanoa, että minuun teki erityisen vaikutuksen jokaisen nuoren yrittäjän tarinasta heijastuva innostus, usko omaan osaamiseen sekä myös realismi, jota joskus aika raadollinenkin yrittäminen edellyttää.

Heillä on siis erittäin hyvät eväät kasvattaa yrittäjätarinansa vaikka minkälaisiin mittoihin. Pää pilvissä ja jalat tukevasti maassa, sillä reseptillä on ennenkin luotu menestystarinoita.

Pertti Kinnunen

Toimitusjohtaja

E-P:n kauppakamari