Kolumni: Vapaa-ajan palvelut harppasivat eteenpäin

Seinäjoella panostetaan vahvasti vapaa-ajan palveluihin ja tällä valtuustokaudella palvelut ovat jälleen parantuneet huimasti. Kaupungissa on rikas kulttuuritarjonta, monipuoliset liikuntapaikat ja laadukkaat kirjastopalvelut. Kaikki nämä ovat keränneet kehuja ja näkyvät myös ihmisten lisääntyneenä hyvinvointina.

Erityisesti kulttuurin saralla olemme ottaneet merkittävän loikan eteenpäin. Vihdoin ja viimein saimme Seinäjoen Taidehallille uudet tilat Kalevan Navetalle. Taidehallissa on tehty hienoa toimintaa jo pitkään. Nyt mahdollisuudet näyttelyiden ja toiminnan kehittämiselle ovat hurjasti paremmat.

Seinäjoki on saamassa lähiaikoina uuden museon, kun kansalaisopiston jäljiltä tyhjilleen jääneeseen Tiklaksen kiinteistöön valmistuu uusi museokeskus. Sairaalamuseo siirtyy myös kaupungin toiminnaksi Törnävällä.

Liikuntapaikkojen saralla pitkään odotettu Jouppilanvuoren jäähalli valmistui sekä ulkokaukalo katettiin harjoitushalliksi. Seinäjoen Yhteiskoulun pihaan nousee parhaillaan uusi sisäliikuntahalli.

Lähiliikuntapaikat ovat lisääntyneet vuosi vuodelta, kun koulujen pihoja on remontoitu liikuttamaan lapsia ja nuoria välitunneilla. Samalla liikuntapaikat tarjoavat erinomaiset mahdollisuudet lähialueen asukkaille kuntoiluun. Tällä saralla on vielä paljon tekemistä. Vuosi kerrallaan liikuntamahdollisuudet kouluilla paranevat, kun pidetään kiinni tavoitteesta rakentaa paremmat puitteet liikkumiseen kaikille kouluille.

Kirjastojen saralla panostuksia on tehty erityisesti sisältöihin ja palveluiden kehittämiseen, mikä on näkynyt kasvavina käyttäjämäärinä ympäri kaupunkia. Nurmon kirjastolle on kaivattu kovasti uusia tiloja, joita remontoidaan kovaa vauhtia Nurmoo-talolle.

Panostuksia voisi luetella pitkän listan, mutta tiivistetysti liikkumiseen ja kulttuuriin on panostettu runsaasti. Samaan aikaan yksityiset ja seurojen investoinnit ovat lisänneet merkittävästi harrastamisen mahdollisuuksia kaupungissa.

Viimeinen puolitoista vuotta on ollut erittäin vaikea kulttuurialalle, mutta myös urheiluseuroille ja harrastajille. Päättäjiltä toivon rohkeutta panostaa jatkossakin kuntalaisten vapaa-ajan palveluihin.

Jesse Luhtala (Kok)

Hyvinvointilautakunnan puheenjohtaja