Kolumni: Virus tuli muistuttamaan siitä, miten tärkeitä olemme toisillemme

Varmaan muistatte kun keväällä ihmiset lauloivat parvekkeillaan. Voisimme laulaa vieläkin. Nyt on tietenkin kylmempää ja pimeämpää, mutta juuri nyt olisi niin tarkeää huomata toisemme!

Laulu piristää jokaisen mieltä ja antaa voimia jaksaa eteenpäin. Miten hienoa olisi, jos vanhainkodeissa ja miksei sairaaloissakin voisi soida musiikki aika ajoin. Päiväkodeissakin lauletaan lasten istuessa penkeillään. Kouluissakin voisi tuoda enemmän musikkia esille, kun vain oppisimme sitä käyttämään.

Näin joulun lähestyessä hyvän mielen jakaminen olisi mitä mainioin tapa antaa toivoa paremmasta tulevaisuudesta. On tietenkin muitakin tapoja, miten voisimme toisiamme piristää, jokainen meistä voi miettiä miten toista ihmistä lähestyä. Se on kyllä mahdollista, vaikka olemme maskien takana eikä ilon ja hyvän mielen tuottamiseen välttämättä tarvitse rahaa.

Se voisi olla itse tehty postikortti, puhelinsoitto, toisen kodin siivoaminen, lämpimäisten vieminen. Yksistään jo toistemme huolien kuunteleminen auttaa. Ympärillämme vellova virus ei tullut turhaan, se tuli muistuttamaan meitä siitä, kuinka tärkeitä toisillemme olemme, niin kauan kun rakkaamme vielä keskuudessamme ovat.

Birgitta Wulf