Lukijoilta: Autohuollossa

Katsoin aamutelevisiota. Uutisissa muutama rehellinen ihminen kertoi kokemuksiaan tosielämästä, miten työtön oli kieltäytynyt työstä ja kertonut mieluummin harrastelevansa mukavia työttömyyspäivärahallaan. Kamala tulevaisuuskuva tälle kansalle ja maalle. Tietenkin tuli mieleen, että keppiä on lisättävä. Mitäpä tuosta, ohjelman mukaan yleisestä ilmiöstä, muutakaan voi päätellä.

Sitten piti lähteä kesken ohjelman autohuoltoon. Vielä ajaessanikin pohdin tuollaista toivotonta tilannetta työllisyydessämme. Tulin autohuoltoon. Vastassa oli nuori mies, joka kohteliaasti toivotti hyvät huomenet. Hän otti autoni vastaan ammatillisesti ja selitti minulle ystävällisesti toimenpiteitä. Enpä niistä mitään ymmärtänyt, mutta tuntui hyvältä jättää auto hänen käsiinsä.

Aamuni oli pelastettu. Uskon ja toivon, että TV:n kertomat pinnarit ovat vähemmistö väestämme. Tuo autokorjaamon upea nuorukainen palautti hyvän huomisen ajatukset takaisin. Hänen kaltaistensa nuorten teoilla ja asenteella me selviämme.

En tiedä, missä koulussa autohuollon ammattilaisia koulutetaan, mutta haluan lausua julkiset kiitokseni oppilaitoksille. Paitsi se, että huollon on varmasti oltava luotettavaa, niin myös palveluhenkinen kohtelu nousee arvoonsa arvaamattomaan. Kiitos myös työnantajille, jotka pitävät yllä hyvää henkeä työntekijöiden keskuudessa. Se näkyy. Kiitos.

Hanna Mäkynen

sosiaalineuvos, Seinäjoki