Lukijoilta: Auttaisitko minua, että voin auttaa sinua?

Viime vuonna Seinäjoen kaupunginhallitus, jonka jäsenet ovat pitkälti kuntavaaliäänillä valittuja, päätti henkilöstön lomauttamisen periaatteista.

Erittäin valitettavaa oli, että lomautukset koskivat myös sosiaali- ja terveystoimialaa, jossa on lakisääteisiä toteuttamisvelvollisuuksia, ja jonka toimintakykyä koronavirus samaan aikaan runteli. Suuri haitta kohdistui mm. kotihoidon ja vanhusten palveluihin.

Koska lomautusten periaatteiden käsittelyjärjestely oli tämä, en valitettavasti pystynyt vaikuttamaan asiaan sosiaali- ja terveyslautakunnan jäsenenä, jossa olen toiminut vuodesta 2013 lähtien.

Lomautuspäätös osoitti minulle sen, että valtaa olisi saatava enemmän, jotta voisin osaamisellani terveystieteiden maisterina torpedoida tulevaisuudessa tällaisia päätöksiä parhaani mukaan korkeammalta eli kaupunginvaltuustosta ja kaupunginhallituksesta käsin. Kuntavaaleissa siis tarvittaisiin 303 ääntä.

Olen ammatiltani fysioterapianopettaja lähihoitajakoulutuksessa enkä kasvatus- ja opetusnäkökulmastani näe syytä lomauttaa lasten ja nuorten parissa työskentelevää henkilöstöä. Lapsissa ja nuorissa on meidän tulevaisuus. Mieti siis äänestätkö näissä vaaleissa mielestäsi varmaa ja tuttua läpimenijää vai voisiko äänesi ohjautua tällä kertaa siten, että näihin kaupungin päättäviin elimiin saataisiin uusi ja voimakas puolestapuhuja lasten ja nuorten, ikääntyneiden, vammaisten, päihde- ja mielenterveysasiakkaiden sekä työttömien hyvinvointiasioissa.

Kunnan sivistyksen mitta on se, miten se kohtelee heikommassa asemassa olevia kuntalaisiaan.

Mira Rinta-Keturi

kuntavaaliehdokas (kok.)