Lukijoilta: Ei toivottu informaatio kotiin toimitettuna

Saamelaisessa kulttuurissa muun muassa luonnon tuhoaminen tuhoaa poro-onnen ja tuo muutakin pahaa. Kotiin on nyt kannettu sinisiä mainoksia, missä surkutellaan huonoa onnea.

Saamelaisessa shamanismissa erilaiset teot ovat poroisäntien tarkassa kontrollissa. En kuulu saamelaiseen kulttuuripiiriin enkä sinne pyri. Väkisin tulee mieleen sinisten kotiin kannettujen tarinoiden kohdalla muun muassa Talvivaara. Kovasti on luontoa tuhottu ja tuhotaan edelleen.

Saamelaisen käsityksen mukaan luonto kostaa sille tuotetun tuhon onnettomuuksina, mitä on tuon mainoskirjasen mukaan tapahtunut. Olisikohan kannattanut ajatella etukäteen aiheutettuja tuhoja luontoon. Ihme, että vieläkään ei osata tarttua asioihin luonnon katastrofien korjaamiseksi. On taidettu tuottaa vieraslajeja pohjoiseen ympäristöön mikrobien muodossa. Luonto saattaa kostaa.

En halua sinistä kirjasia kotiini. En myöskään halua pyytämättä Windows 2010 järjestelmän office-pakettia, mikä on koneelleni asentunut. On kuulemma ihmisten tekemän lain vastaista.

Ollaanko palaamassa shamanismiin