Lukijoilta: Hoitaja hoitaa kelloa vastaan

Nimimerkki ”Käy sääliksi” moitti Ruusut ja risut -palstalla kotisairaanhoitoa. Sanoit, että kotisairaanhoito istuttaa vanhat koko päiväksi ikkunalle ja kyselit eikö jakseta järjestää aktiviteetteja.

Et Ilmeisesti ole ollenkaan seurannut informaatiota siitä, miten suuri hoitajapula on ja miten suuri työtaakka hoitajilla siitä johtuen on. Lisäksi tulevaisuudessa hoitajista on jäämässä eläkkeelle tosi suuri määrä.

Sinun kannattaa miettiä, ennen kuin moista kirjoittat, koska moni hoitaja menee jo jaksamisensa rajoilla, varsinkin nyt koronan aikana ja jo ennen sitä.

Hoidettavia, entistä paljon huonokuntoisempina, tulee koko ajan lisää, mutta uusia hoitajia ei alalle tule samassa tahdissa.

Saisit hävetä, että arvostelet, tietämättä mitään niistä paineista ja kiireistä, mitä hoitajilla on joka ainut päivä. Hoitajat tekevät kaikki parhaansa niillä resursseilla mitä nyt on saatavissa.

Väsyneitä hoitajia moittiessasi saatat jopa vaikuttaa huonontavasti tilanteen korjaantumiseen, nuorten miettiessä mille alalle he kouluttautuisivat tulevaisuudessa.

Kiitoksia jokaiselle hoitajalle siitä, että jaksat tehdä työsi, vaikka kuulet paljon arvostelua ja aivan liian harvoin kiitosta tekemästäsi arvokkaasta työstä.

Hoitaja myös itse