Lukijoilta: Jalkautumalla päättäjäksi

Jakaessani vaalikortteja ”postinkantajan” roolissa olen oman jalkautumisen kautta kokenut poliittisten päätösten ja käytännön tason eron. Postinkantoon liittyvät kantani ovat muuttuneet ja kunnioitus posteljooneja kohtaan kasvanut näiden kokemusten myötä.

Mainostenjakoretkillä mietin miten voi olla mahdollista, että monet postilaatikot ovat niin erilaisia ja laatikkojen kannet sijaitsevat aivan eri tasossa. Postinkantajan työtä helpottaisi että postilaatikot olisivat kauniissa rivissä, laatikot saman kokoisia ja laatikkojen edusta hyvin hoidettu. Mietin myös, tarvitseeko kirjepostin sittenkään tulla joka päivä ja tarvitseeko joka kadulla olla monta riviä laatikoita.

En helposti, varsinkaan tämän kampanjatyön jälkeen, moiti Postia postinkulun ongelmista. Uskon että näillä pienillä muutoksilla voitaisiin myös posteljoonien työtä helpottaa.

Neuvoni ihan kaikille päättäjille ja ehdokkaille on: ennen mittavien päätösten tekoa jalkaudu päätösten äärelle ja hae tarvittava tieto käytännön elämästä. Jalkaudu ihmisten pariin ja kuuntele mitä heillä on sanottavaa.

Toimiessani liikuntalautakunnassa olen kantapääni kautta jalkautunut liikuntapaikkoihin, joita meillä Seinäjoella on runsaasti. Kantapään tiedon kautta on helpompi tulla käsittelemään kokousasioita.

Ritva Melender

Kuntavaaliehdokas (kesk.)

Seinäjoki