Lukijoilta: Kaupunki pysyköön lestissään

Seinäjoen kaupungin veroluonteisia maksuja ja veropohjaa ei saa kasvattaa, kuin vain äärimmäisessä hädässä. Kunnalliset palvelut tulee jatkuvasti arvottaa tärkeysjärjestyksessä. Verotus, maksut ja lainarahoitus tulee kehittyä maltillisesti. Seuraavien sukupolvien käsiä ei saa sitoa liiaksi.

Kaupungin ei pidä itse toteuttaa mammuttimaisia hankkeita rakennus- ja yritystoiminnassa. Jos toteuttaminen ei houkuttele yrittäjiä ja jos markkinamekanismi ei tuota kannattavaa yritystoimintaa, niin kuinka julkinen osaaminen voisi tällä alalla ylittää yksityisen osaamisen? Sopiva läpinäkyvyys myös kaupunkikonsernissa on elinkeinopolitiikan terve perusta, suuruudenhulluus ei tätä ole. Kaupunki pysykööt roolissaan, muuten otetaan turhaan liian suuria riskejä.

Lisäksi nk. raakamaan pakkolunastukset eivät saa kuulua läheskään kaikissa tapauksissa kaupungin kaavoituspolitiikkaan. Pakko on tässä kohtaa väärää sosialismia. Kaavoituksen ja elinkeinopolitiikan nimissä tehdyt lunastukset ovat tuomittavia. Kauppa syntyy, kun hintatarjous ja myyntihalukkuus kohtaavat. Kaavoituksessa maanomistajia tulee kuulla aidosti ja kauppojen tulee olla vapaaehtoisia.

Jouko Peltonen

kuntavaaliehdokas (kesk.)