Lukijoilta: Kruutisilta kaipaa kunnostusta

Merja Lamminkangas tarttui tärkeään asiaan kysyessään Eparissa (28.4.), miksi Lemmensiltaa ei korjata. Minä kävin ulkoilemassa huhtikuun lämpiminä päivinä Törnävän kartanon maisemissa. Kiersin lukkosillalta uuden sillan kautta joen rantaa myöten Kruutisillalle ja huomasin saman asian.

Silta näyttää olevan todella huonossa kunnossa. Mietin tuolloin, kestäisiköhän silta, jos sitä olisi ylittämässä samaan aikaan muutama kymmenen ihmistä jonossa tai jos sinne päätyisi isompi joukko viettämään aikaansa kauniina kesäiltana.

Merenrantakaupungissa syntyneenä ja kasvaneena vesi on minulle tärkeä elementti. Ainoa puute, mikä mielestäni Seinäjoella on, on luonnon vesistöjen vähyys. Törnävän alue on ainutlaatuinen luonnonkeidas ja historiallinen miljöö. Sen alue jokivarressa on kauneimmillaan juuri kesän korvalla, kun joen uomassa virtaa reilusti vettä ja siellä kasvavat suovehkat ja kurjenmiekat heräävät talviunilta ja kukkivat kesäkuun puolivälin aikaan. Onpa joessa joskus telkkäemokin esitellyt ylpeänä poikasiaan.

Törnävän alue on yksi Seinäjoen helmistä ja siitä tulee pitää huolta. Kruutisilta pitää kunnostaa ja säilyttää alkuperäisessä kuosissaan. Uusimman, niin sanotun Provinssisillan molempiin päihin suosittelisin turvallisuussyistä ja kaiken varalta kyltit, missä kerrotaan veden syvyys sillan alla.

Anneli Manninen

kaupunginvaltuutettu

Seinäjoki