Lukijoilta: Kuka puolustaa järviä?

Meistä monet etsivät vielä sopivaa ehdokasta, joka on ihan oikeasti valmis tekemään töitä ilmastonmuutoksen hidastamiseksi. Olemme seuranneet Vaasan vaalipiirin kansanedustajien toimintaa muun muassa järviemme pelastamiseksi yhä lisääntyviltä sinileväesiintymiltä. Kerta toisensa jälkeen olemme suuresti pettyneet. Ketään ei näy kiinnostavan se, että joudumme kieltämään lapsiltamme ja lastenlapsiltamme uimisen suurimman osan kesästä.

Joudumme tekemään järvien pelastussuunnitelmia ja anomaan rahoitusta useista lähteistä vain korjataksemme virheitä, joita väärä päätöksenteko on aiheuttanut. Lisäksi kunnostushankkeet ovat hitaita, kalliita ja epävarmoja pelastajia. Maakuntavaltuusto hyväksyi juuri kaavan, jossa mahdollistetaan noin 14 000 hehtaaria uutta turvetuotantoaluetta Etelä-Pohjanmaalle.

Turpeen käyttö on yksi merkittävä järvien kuormittaja, päästöjen aiheuttaja ja ilmaston lämmittäjä. Ilmaston lämpeneminen pitkittää valuma-aikoja, joka kuormittaa järviämme yhä pidempään. Nykyisistä ehdokkaista vain Vihreiden ehdokas vastusti kaavaa ja olisi palauttanut sen uuteen valmisteluun. Miksi eri puolueiden edustajat eivät vieläkään ymmärrä ilmastonmuutoksen todellisuutta? Annamme äänemme ehdokkaalle, joka aidosti ymmärtää luonnon arvon.