Lukijoilta: Kylmä keskussairaala

Keskussairaalan pomoille tiedoksi: Talvea ajatellen pitää pistää kutimet viuhumaan, että tarkenee tehdä töitä sairaalan tiloissa. Villasukat tulivat jo viime talvena tarpeeseen työntekijöille tietyissä yksiköissä, mutta nyt pitää laajentaa lämmityspukeutumista myös muualle kroppaan. Ikävä kyllä villahanskat kourassa esimerkiksi atk-työskentely ja asiakaspalvelu on hieman haastavampaa.

Mutta nou hätä! Potilaathan (ja potilastyötä tekevät) tuntuvat joka tapauksessa olevan sairaanhoitopäättäjille vain jokin sattumuksien ja tilastojen tuoma riesa. Voi kuinka elämä olisikaan helppoa heille ilman noita ongelmia.

Itse olen sydämestäni (sanattomasti) vannonut tekeväni kaikkien vastaantulevien potilaiden kohdalla kaikkeni, että heidän hoito jatkuisi nopeasi eteenpäin ja että heidän diagnoosinsa tulisi hoitavan yksikön tietoon mahdollisimman pian. Meitä on monta samoin ajattelevaa.

Surullista on, että sairaanhoitopiirin päättäjät ja ”esimiehet” tuntuvat haluavan tieten tahtoen sabotoida joitakin yksiköitä. Työntekijöden omat ehdotukset, potilaan etua ja hoitoa nopeuttavien toimenpiteiden suhteen otetaan johtoportaassa vastaan negatiivisena palautteena ja pahimmassa tapauksessa tällainen henkilö ajetaan ulos.

Tarttisko nyt oikeesti tehdä jotain? Haluan tehdä työtäni, pidän työstäni, haluan ajaa potilaiden etua saada paras mahdollinen hoito! Mitä pomot haluavat?! Vinkkinä vaan, että kuka vaan voi joutua sairaalapedille! Millaisen anonyymin palvelun pomot haluavat?

Ja anteeksi kirjoitusvirheet. Vasta kotona alkaa sormet pikkuhiljaa sulaa paleltavan työpäivän jälkeen. Sairaslomamäärät pienemmiksi. Ehkä joo, mutta ei näin.