Lukijoilta: Maakuntatalo palautettava entiseen loistoonsa

Me Seinäjoen kulttuuriyhdistykset olemme sitä mieltä, että ydinkeskustassa sijaitseva Maakuntatalo on palautettava alkuperäiseen käyttötarkoitukseensa. Seinäjoelta puuttuu tila, jossa kulttuuri voi vapaasti kokoontua ja toimia.

Nuorten kulttuuriharrastuksille ei ole kaupungissa riittävästi ilmaisia tiloja. Useat teatteriryhmät kärsivät esitys- ja harjoitustilojen puutteesta.

Elokuvateatteritoiminnan siirtyminen yksityiseltä yrittäjältä valtakunnalliselle ketjulle tulee myös hankaloittamaan paikallisten elokuvantekijöiden teatterilevitystä.

Näemme, että Maakuntatalon tulisi olla paikka, jossa nuoret kulttuurintekijät voisivat vapaasti kokoontua, harjoitella ja esiintyä. Talossa on myös valmiit katsomorakenteet teatteri- ja elokuvakäyttöön, vaikka Bio Rex veisikin penkkinsä mukanaan.

Seinäjoen kaupungin kulttuuristrategiassa sanotaan muun muassa ”Lasten ja nuorten kulttuurin arvostaminen merkittävänä hyvinvointitekijänä näkyy kaikessa päätöksenteossa.” ja ”Haluamme luoda puitteet, missä jokaisella ihmisellä on mahdollisuus saada kulttuurikosketuksia.” Maakuntatalo vastaisi täydellisesti kysyntään. Porin kaupungin omistama kulttuuritalo Annankatu 6 ”Annis” on malliesimerkki vapaan kulttuurin toimitilasta: ”Se on Porin kulttuuriasiainkeskuksen alaisuudessa toimiva julkinen keskus, joka yhä levittäytyvässä kulutusyhteiskunnassa antaa ihmisille mahdollisuuden osallistua luovaan kulttuurintuottamiseen ilman taloudellista pääomaa. Siellä järjestettävä toiminta on jo kolmenkymmenen vuoden ajan opettanut lapsille ja nuorille yhdessä tekemisen ja tasa-arvon tärkeyden. Toiminnallaan se on osoittanut merkityksensä ja levittänyt siellä kasvaneiden nuorten mukana porilaista kulttuuriosaamista ympäri maailmaa.”

Maakuntatalo toisi ydinkeskustaan sen kipeästi vaatimaa kodikkuutta pankkien ja parkkihallien rinnalle.

Kokoonnumme käsittelemään asiaa Apila-kirjaston Jaaksi 3 saliin keskiviikkona 18.4 klo 17.00. Tervetuloa.

Eteläpohjalaisen elokuvan edistämisyhdistys ry

Etelä-Pohjanmaan elokuvakeskus ry

Etelä-Pohjanmaan Estradi ry

Kulttuuriyhdistys Koho ry

Seinäjoen elokuvakerho Raina ry