Lukijoilta: Millä vuosituhannella Seinäjoella eletään?

Vielä varmistan, että me elämme nyt siis 2000-lukua myös Seinäjoella? Tämä varmistus vain sen takia, että viime valtuuston päätöksestä vegaaniruuasta saa sen käsityksen, että elämme kuitenkin vielä viime vuosituhannella. Suosittelen lukemaan Ilposta 2.6.21 Jatta Lapinkankaan kirjoituksen. Seinäjoki, herätys tähän päivään.

Seinäjoen kaupunkistrategiassa 2018–2025 ovat kirjattuina ARVOT - Tahto, rohkeus ja vastuullisuus.

Tahto on yrittäjäasennetta, halua tehdä ja onnistua. Rohkeus on edelläkävijyyttä, kykyä uudistua ja kasvaa. Vastuullisuus on vastuuta kaupungin asukkaista ja yrityksistä, turvallisuudesta, tasa-arvosta ja kestävästä kehityksestä.

No, tässä nähtiin nykyisen valtuuston strategiassa mainittu rohkeus, joka muuttui nyt pelkuruudeksi. Ei vain pystytty uudistukseen. Seinäjoki ei ole edelläkävijä, vaan perässä laahaaja.

Mitä ihmettä siellä valtuustossa tapahtui? Asia valmisteltiin teille päättäjille hyvin seikkaperäisesti kustannuksineen. Kustannukset olivat muutama tuhat euroa. Kokonaisbudjetti taas on tällä toimialalla monta miljoonaa, niin en millään jaksa uskoa, että tämän muutoksen kustannukset olisivat kaataneet koko toimialan budjettia.

Ja mikä huvittavinta – nyt jälkeenpäin vastaan äänestäneet muutamat valtuutetut yrittävät selitellä päätöstään sillä, kun ei heillä ollut mm. kustannuksia tiedossa. Jälkeenpäin on turha selitellä, kun on jo tavarat housuissa.

Tällä päätöksellä saimme valitettavasti paljon valtakunnallisestikin negatiivista mainetta, jota emme olisi tarvinneet.

Seinäjoen tahtotila on kuitenkin pitää nuoret kotikaupungissaan, olla houkutteleva opiskelijakaupunki ja ottaa vastaan avosylin paluumuuttajat.

Tällä tavalla menetämme nämä nuoret ja menetämme heidät veronmaksajina, mutta mikä pahinta – nyt jo menetimme heidän luottamuksensa.

Valitettavasti tämä jää muistoihin, eikä asian uudelleen käsittely tuota muistoa pyyhi kokonaisuudessaan pois.

Vanhoissa ihmisissä asuu viisaus, mutta nuorissa tulevaisuus. Meidän tulee kulkea rinta rinnan heidän kanssaan, eikä olla vastakkain.

Minna Lounatvuori

kuntavaaliehdokas (kok.) nuorten äiti, Seinäjoki