Lukijoilta: Milloin autamme perheitä?

Meillä ihmisillä on tunteet joita voimme sanoittaa. Se tekee meistä muista kädellisistä poikkeavia.

Olemmeko kuitenkin arvottaneet itsemme tunteittemme kanssa niin, etteivät arvomaailmaamme mahdu ne perheet ja lapset, jotka tarvitsisivat juuri nyt apua, hyvyyttä ja rakkautta?

Olemmeko vain kuulleet lastensuojeluilmoitusten huolestuttavasti vähentyneen, mutta emme ole valmiita auttamaan ja tukemaan näitä perheitä, kysymään heiltä miten he voivat?

Meillä on kyllä varaa tukea yrittäjiä ja etenkin koronan myötä suuren kohun saaneita ravintoloita. Mutta missä on koronan takia ahdinkoon joutuneiden perheille myönnettävä apu ja tuki?

Jos arvostamme vain tuottavuutta, niin pitäisikö huomata, että näiden perheiden lapset tuottavatkin sijaisperheille, perhekodeille ja lastensuojelulaitoksille rahaa. Vai eikö näitä perheitä kannatakaan auttaa, koska silloin vain menetämme rahaa ja tuottavuutemme laskee?

Välitämme tietoa itsemurhien lisääntymisestä, mutta emme osaa tai halua auttaa näitä ihmisiä. Miksi? Meidän on kuitenkin hoidettava ihmisiä, kun he sairastuvat toimimattoman järjestelmämme vuoksi.

Milloin me alamme elämään inhimillisyyden, rakkauden ja välittämisen aikaa? Ovatko raha ja valta viemässä meidät yhä syvemmälle eriarvoisuuden maailmaan?

Birgitta Wulf