Lukijoilta: Minun kohdallani edunvalvonta oli pääosin huonompi kokemus

Olen todella palanut loppuun ja syy löytyy edunvalvonnasta. Hakeuduin valvontaan reilu kaksi vuotta sitten täysin vapaaehtoisena, koska olin kärsinyt peliriippuvuudesta jo jonkin aikaa. Jos olisin tiennyt etukäteen, millainen soppa siitä syntyi, niin olisin miettinyt vähintään kaksi kertaa.

Viime syksynä sain tietooni, että edunvalvojani oli maksellut velkaani 2,5 vuoden ajan kertomatta minulle siitä ollenkaan etukäteen. Kun edunvalvonta sopimus tuli voimaan olin siinä uskossa, että tuloni ovat liian pienet velkojen maksuun. Näin minulle kerrottiin siinä tilanteessa kun kirjoitin sopimukseen allekirjoituksen.

Myös toinen mielestäni epäoikeuden mukainen asia tapahtui. Tililleni oli kertynyt isohko summa rahaa, josta ei kerrottu. Ulosotto vei tästä summasta huomattavan osan. Okei, ymmärrän toki miksi näin toimittiin, siis ulosoton puolelta, mutta mielestäni minulle olisi siitä summasta pitänyt kertoa etukäteen.

Muutenkin edunvalvoja pitää kiinni toisen rahoista kuin ne olisivat heidän omiaan. Ymmärrän että he ovat toimineet hyvällä asialla, kun velkani on lyhentynyt, mutta tuskin kukaan heitä on kieltänyt kertomasta asiasta etukäteen.

Haluan vain vielä sanoa, miettikää tarkkaan onko hakeutuminen edunvalvontaan sillä hetkellä ainut oikea vaihtoehto, koska kokemusteni mukaan he toimivat jossain asioissa täysin mielivaltaisesti.

Turhautunut