Lukijoilta: Mistä voisin ostaa koronaliput kesän peruttuihin tapahtumiin?

Eparissa on käynnissä Tue paikallista –kampanja. Nyt jos koskaan on oikea aika hyödyntää paikallisten yritysten palveluita. Mitäs jos kampanjaan lisättäisiin myös perutut kesätapahtumat? Myynnissä voisi olla erihintaisia koronalippuja eri tapahtumiin. Lippu toimisi ainoastaan kannatustuotteena perutulle tapahtumalle, eikä sitä voisi käyttää seuraavan kesän tapahtumaan. Minä ainakin olisin valmis kantamaan korteni kekoon ostamalla koronalippuja Seinäjoen kesätapahtumiin. Laittaisin ne vaikka kehyksiin muistoksi tästä varsin poikkeuksellisesta kesästä. Voisin viedä ajatusta jopa niinkin pitkälle, että yöpyisin tapahtumaviikonloppuina kotikaupunkini hotelleissa tai leirintäalueella kuvitellen mielessäni kesätapahtumien tuoman eloisuuden kaupunkikuvassa.

On Seinäjoella ennenkin vaikeudet selätetty yhteishengellä. Mieleeni muistui Lakeuden Ristin tornin rakentaminen ja kirkonpenkit. Huonon taloudellisen tilanteen vuoksi torni oli vähällä jäädä rakentamatta, mutta lainalla ja vapaaehtoisella kirkollisverolla torni saatiin rakennettua ja puolet penkeistä hankittiin lahjoitusten turvin.

Nyt, 60 vuotta myöhemmin, kaivattaisiin samanlaista kökkähenkeä kuin kirkon rakentamisessa paikallisten yritysten ja kesätapahtumien tukemiseen. Pienetkin paikalliset valinnat ja tukitoimet ovat nyt kultaakin kalliimpia.

Kirsi Kivisaari

tapahtumakoordinaattori

Seinäjoen kaupunki