Lukijoilta: Nurmikot kuntoon samana päivänä

Vanhassa laulussa kevät toi maalarin, muurarin, rakennuksille hanslankarin ja rannoille hampparin. Kasperissa kevät toi taas kerran – ruohonleikkurit. Esimakua tulevasta saatiin toukokuun viimeisen viikon maanantaina, kun Sevas Kodit yhtiön piha-alueita parturoitiin koko päivä. Seuraavana päivänä olivat vuorossa kaupungin nurmikot kävelytien varressa. Keskiviikkona ei vielä ollut yksityisen huoltoyhtiö lähtenyt liikkeelle, mutta sieltä se kesän mittaan tulee.

Päätin tehdä julkisen aloitteen aiheesta. Esitän, että kaupungin, Sevaksen ja eri huoltoyhtiöiden asianosaiset työnjohtajat sopivat, että ruohot leikataan alueittain samana päivänä. Yhteistyön tulosta voidaan hyödyntää myös talvikunnossapitoon.

Käytössä olevat päältä ajettavat ruohonleikkurit ovat vanhempaa kalustoa ja pitävät melkoista meteliä, mikä voimistuu kaikuessaan korkeiden kerrostalojen seinistä. Keskitetään siis se meteli yhdelle päivälle sen sijaan, että asukkaat saavat ”nauttia” siitä pitkin viikkoa.

Kesällä olisi mukava istahtaa omalle parvekkeelle juomaan aamukahvia tai syömään ruokansa kaikessa rauhassa, varsinkin näin koronavuoden jälkeen, kun sisällä on istuttu aivan tarpeeksi. Siitä on kuitenkin nautinto kaukana, jos joutuu varustautumaan korvatulpilla.

Seinäjoella on myös paljon pientaloalueita, joissa asukkaat hoitavat pihojensa kunnossapidon itse. Kesäisin tekstaripalstoilla pakkaa yhtenä kestopuheenaiheena olemaan naapurin ruohonleikkuu. Näillä alueilla asukkaat voisivat sopia ruohonleikkureiden huudattamisesta kaikille passelin aikataulun. Jos jollekin naapurille eivät sovitut aikataulut käy esim. työvuorojen vuoksi, voisivat toiset naapurit antaa apuaan. Se olisi yhteisöllisyyttä parhaimmillaan!

Anneli Manninen

kuntavaaliehdokas

Seinäjoki