Lukijoilta: Ollaanko oikealla polulla?

Nurmon keskustan kehittäminen on kauan ollut jumissa ja rakentaminen Keski-Nurmon puolelle rakennuskiellonkin takia jäissä. Toki alue on hyvin maaseutumaista ja sinne rakentaessa tulee ymmärtää maaseudulle ominaiset aromit.

Ajatuksena näyttää olevan edelleen rakentamisen välttely alueelle. Yleiskaavassa voitaisiin suoraan mahdollistaa rakentaminen nyt osoitetuille rakennuspaikoille, mutta sitä ei ole tehty vaan rakentaminen vaatii edelleen suunnittelutarveratkaisun.

Tietysti rakennuspaikkoja ei pitäisi merkitä ollenkaan, jos maatilojen toimintaa ajatellaan, koska ne helposti muodostavat ongelman maatiloille.

Liikenneaseman/kaupan rakentamisen osalta hieman kummeksun, että se viedään Keski-Nurmon puolelle maatilojen haitaksi monen liikenneympyrän taakse. Liikuntahallin puolella se olisi mielestäni huomattavasti parempi ratkaisu ja toivottavasti liikenneasemana. Näkisin mielelläni kaupan säilymisen nykyisellä paikallaan päivitettynä ja kunnon toritilalla varustettuna alueena kuuluvan Nurmon keskustan tunnusmerkkeihin.

Tepon risteys eritasoliittymineen on todella toivottu, vaikka toteutus taitaa olla hataralla pohjalla. Sitäkin olisi mielestäni voitu lähteä perustelemaan vielä paremmin siirtämällä liikenneasema lähemmäs Atriaa, ehkä tulevaisuudessa laajenevaan teollisuusalueeseen nojaten. Asutusta olisi voitu myös osoittaa Tepon risteyksen ympärille enemmän. Rakentamiselle saataisiin näin lisäpontta. Nykyinen suunnitelma alikulku sivutieyhteyksineen poistaa risteyksen vaarat kyllä, mutta vahvasti toivon että tuokin eritaso saadaan toteutettua.

Mielenkiinnolla valitusten käsittelyä ja asioiden etenemistä odotellessa.

Jarkko Panu

kunnallisvaaliehdokas (Kok.)