Lukijoilta: On aika saada Seinäjoelle reilun kokoinen rekkaparkki

Seinäjoen kaupunki on saanut paljon kiitosta siitä, että on luonut yrittämiselle puitteet. Kuten toiminta Ideaparkin tapauksessa osoittaa, kaupunki pystyy myös ohjaamaan liikenteen suuntia. Saman se voi ainakin jossain määrin tehdä myös kaavoittaessaan alueita liikennemyymälöille.

Seinäjoki on kaavoittanut ABC:lle tontin Nurmon keskustan tuntumaan, koska liike-elämä hakeutuu vilkkaimmin liikennöidyn tien varteen.

Maakuntakeskus Seinäjoki on jo niin iso, että täällä ei riitä mitään enää yksi. Tämäkin kaupungissa on ymmärretty, sillä liikemyymälälle on osoitettu toinenkin paikka. Nyt vain odotetaan, että joku yrittäjä innostuu uudenkarhean ohikulkutien ja Kuortaneentien risteyksestä.

Nurmon keskustan viereinen paikka ei kelpaa kaikille, aiheesta. Maatalousalueen keskellä ja lukemattomien isojen ja pienten kiertoliittymien takana se on lähtökohtaisesti väärässä paikassa. Eipä voi olla parempaa paikkaa rekkakuskien ja muiden kulkijoiden keitaalle kuin Kuortaneentien ja ohikulkutien risteys. On tilaa kääntyä. Ei ole asukkaille häiriöksi rekkojen ja muun liikenteen kiihdyttely eikä kahvittelijan tarvitse kärsiä lannan hajusta.

Keskelle lähes ei mitään ja kuitenkin kaiken lähelle perustettu liikennemyymälä palvelisi Seinäjoen läpi sekä etelä-pohjoinen että itä-länsi suunnassa puskevaa tavara- ja henkilöliikennettä. Roveksen ja Kapernaumin läheisyydessä sijaitseva paikka olisi passeli myös Seinäjoelle tavaraa purkaville ja täällä tavaran lastaaville.

Seinäjoen kokoiseen kaupunkiin on aika saada reilun kokoinen rekkaparkki, sillä kun tavara on lastattu, kuski tykkäisi hetken hengähtää sapuskalla tai ainakin kahvilla ja sämpylällä. Possukin olisi poikaa. Liikenneturvallisuuskin tätä puoltaa.

Olli Mäkelä (vas.)

kuntavaaliehdokas