Lukijoilta: Perhekeskus Aallokon sijainnista

Tarja Tenkulan kolumni Eparissa 13.1. aktivoi minut ottamaan kantaa Perhekeskus Aallokon sijaintiin. Kerron tässä ihan omia aivoituksiani. Kyseessä ei ole poliittinen kannanotto.

Tutustuin hieman Perhekeskus Aallokon toiminta-ajatuksiin: ”Perhekeskus on toiminnallinen kokonaisuus, joka kokoaa yhteen suuren joukon lasten ja heidän perheidensä palveluita ja heidän parissaan työskenteleviä. Perhekeskuksen toimintoja ovat muun muassa neuvolatoiminta, ikäihmisten palveluja, mielenterveys- ja sosiaalipalveluja sekä suun terveydenhuoltoon liittyviä palveluja”.

Edellä olevista käy ilmi, että perhekeskuksessa tulisi liikkumaan paljon lapsiperheitä ja ikäihmisiä. Mielestäni ensimmäinen edellytys on hyvin löydettävissä oleva sijainti ja keskuksen ympärillä olevat riittävät ja ilmaiset parkkialueet.

Tässäkin suhteessa Tarja Tenkulan ajatus yhdistää suunnittelun alla oleva Perhetalo ja Perhekeskus Aallokko on varsin oivallinen, samoin sijaintiehdotus Y-talon läheisyyteen.

Toiseksi minusta Asemanseutu tulee olla edelleen Matkakeskus, joka palvelee matkustajia ja houkuttelee matkustajia tulemaan ja jäämään Seinäjoelle ja maakuntaan. Asemanseudun ylivoimaisesti paras ”perhekeskus” tulisi olemaan Petri Pihlajamäen ideoima kylpylä veturitallien yhteyteen.

Käsitykseni mukaan luvassa oleva rahoitus ei ole sijainnista kiinni.

Väinö Kuoppala