Lukijoilta: Tapahtumien lieveilmiöt aiheutuvat ulkopuolisista

Toivoisin, että oman kylääset ei lietsoisi käsitystä Tangomarkkinoiden järjestyshäiriöistä. (Unna Takalo, Epari 11/19, Metalli ei miehestä hevillä lähde).

Olen työskennellyt lähes 40 vuotta järjestyksenvalvontatehtävissä Seinäjoen ja lähialueiden tapahtumissa. Uskon omaavani kattavan tiedon tapahtumista. Urbaani legenda tangojen järjestyshäiriöistä putkahtaa vuosittain mediaan. Vääristyneen kuvan antaa tapa jolla sitä mitataan. Tästä on keskusteltu myös viranomaisen kanssa.

Nummirokissa, josta em. lehtijuttu myös kertoi, tilasto tulee vain tapahtuma-alueesta, Tangoilla koko Seinäjoen alueelta! Viimeiseen 5 vuoteen ei Tangojen tapahtuma-alueilta ole tullut yhtään poliisi tehtävää. Sama laskentatapa vääristää tilastoja mm. Provinssin, Vauhtiajojen ja Solar Soundin osalta. Hälytyksiä tulee paljon kantakaupunkiin, lähiöihin ja maakuntaan. Tapahtumien läheisyyden lieveilmiöt aiheutuvat pitkälti ulkopuolisista, ei tapahtuman asiakkaista.

On väärin, jos jonkun tapahtuman aikana kaupungin laitamilla olevan grillin jonossa tullut nokkapokka tai maakunnasta tullut kotihälytys liitetään tapahtumaan. Toki tapahtumien aikaan kaupunkiin tulee paljon ihmisiä, mutta kaikki eivät ole tapahtuman asiakkaita. Seinäjoen tapahtumat ovat ammattimaisesti, hyvin ja turvallisesti järjestettyjä. Siellä on turvallista asiakkailla ja henkilökunnalla.

Turvallista tapahtumakesää