Lukijoilta: Terävää kuvaa, kiitos!

Olen Ihmetellyt MTV oy:n ja DNA:n toimintaa HD-kanavan asettamisesta maksumuurin taakse antenniverkossa.

Maikkarin (MTV3) HD-kanava on ainoa maksullinen HD-kanava antenniverkossa ja vaatii CL+ kortinlukijan + tv-kortin hankkimista ja näiden hankalaa linkittämistä keskenään sekä maksullisen sopimuksen tekemistä DNA kanssa.

Lisäksi pitää hankkia erillinen VHF-antenni ja suunnata se Joupiskan suuntaan, missä DNA-lähetin sijaitsee. Aika vähän näkyy VHF-antenneja talojen katoilla. Järjestelmä on siis ilmeisen sekava ja kallis yhden kanavan osalta.

Toki tekemällä sopimuksen DNA:n kanssa saa näkyviin muitakin maksukanavia MTV3HD:n lisäksi. Ilmaiseksi näkyvät antenniverkossa Digitan lähettimeltä Lapualta HD-tasolla YLE1 ja 2, Teema & Fem sekä Nelonen ja TV5.

HD-kanavat on helppo järjestellä television kanavavalikossa haluamalleen kanavapaikalle, jolloin ne saa esim. kaukosäätimen vastaavan numeron kohdalle. HD-kanavia ei siis kannata jättää televisiossa niiden oletuskanavapaikalle jolloin niitä on hankala käyttää.

HD-kuvalla on merkittävä ero perus SD-tasoon, jopa niin suuri, ettei MTV3-kanavaa tule enää juurikaan katsottua sen huonon kuvanlaadun vuoksi.

Milloin DNA ja MTV Oy taipuvat ja vapauttavat mtv3HD-kanavan antenniverkossa kaikkien saataville, kuten muutkin yleisemmin käytettävät kanavat jo ovat?

PS. YLE voisi myös päivittää alueuutiset näkymään HD-kanavalle. Nythän Seinäjoella katsellaan HD-kanavalla Helsingin alueuutiset!!!

Kotikatsomo