Lukijoilta: Tulkaa koeajolle!

Ylistaron Pelmaan risteykseen tehtävä ohituskaista ei nopeuta Seinäjoelle matkaamista. Aseman, Kainaston ja Halkosaaren kylien kohdilla liikenne ruuhkautuu, koska tiellä saavat ajaa maatalouskoneet, mopoautot sekä polkupyöräilijät. Tie on vaarallinen ajaa kyseisten kylien kohdalla, koska se on kaksikaistainen.

Kahden miljoonan euron kustannuksilla saisi enemmän aikaan liikenteen nopeuttamiseen, kun tehtäisiin muutamia ohituskaistoja esimerkiksi Kelpakan risteyksestä Munakan sillan välille. Liikenne jumittaa kyseisellä kohdalla.

Kuljen Seinäjoelle Ylistaron keskustasta saakka töissä. Ohittamiseen ei työmatkallani ole mahdollisuutta ruuhkan vuoksi. Tömatkaan on varattava 15 minuuttia vara-aikaa varsinkin syksystä kevääseen saakka, kun seassa kulkee mopoautoja, peräkärryllisiä vetoautoja sekä kuorma-autoja. Tien suunnittelijat eivät ole huomanneet, miten vähällä parannuksella olisi päästy turvallisempaan ratkaisuun. Olisivat ajaneet kuukauden ajan Pelmaan ristiltä Seinäjoelle klo 6.30 aikana.

Parempi vaihtoehto?