Lukijoilta: Valon aika tulee vielä

Tämä aika herättelee meitä monin tavoin. Ihmisyys ja inhimillisyys etsii paikkaansa maailmassa. Tämä aika koettelee herkkiä ja toisin ajattelevia ihmisiä, niitä jotka eivät sopeudu laatimamme järjestelmän sisälle.

Emmekö näe elämämme kirkkaita värejä? Synkät ja painostavat pilvet varjostavat ihmiskunnan selviytymistä. Elämme muutosten aikaa monella tasolla. Olemme vieraantuneet elämästä ja sen tarkoituksesta.

Materialismi ja siihen liittyvä jatkuvien elämysten ja virikkeiden etsiminen kuluttavat meidät loppuun. Olemme nostaneet itsemme kaiken yläpuolelle emmekä näe enää kauneutta ja hyvyyttä mikä ympärillämme on.

Pidämme itsestäänselvyytenä sen, että aurinko nousee ja laskee joka päivä valaisten taivaamme. Tämä pimeä aika asettaa meidät kuitenkin polvilleen. Emme pysty valaisemaan taivastamme ja antamaan auringon valaista itseämme, vaan koska haluamme niin. Emme voi nauttia häikäisevän ja kimaltelevan lumen vaikutuksesta, vaikka niin toivoisimme.

Luonto asettaa ehdot elämiselle. Pimeyden aika on elettävä, jotta valo löytäisi maailmaamme. Olen seurannut lintujen elämää pihallani. Niitä ei häiritse pimeys, ei märkyys, eikä horroksessa oleva luonto. Iloisena he ottavat vastaan sen, mitä ihminen heille tarjoaa, siemenet ja pähkinät, jotta siivet jaksaisivat kantaa kohti kevättä ja valoa.

Älkäämme antako pimeyden vallata mieltämme. Valon aika tulee vielä. Silloin meidän on aika herätä ja olla valveilla.

Birgitta Wulf