Lukijoilta: Vireä elinkeinopolitiikka on parasta sosiaaliturvaa

Yritysten menestyminen paikkakunnalla on tärkeää sillä se luo työpaikkoja, vahvistaa kuntataloutta ja tuo verotuloja sekä suoraan että välillisesti.

Suomen Yrittäjien kyselyn mukaan tehokkaimmat tavat yritysten odotuksille ovat kunnan vetovoima sekä asioiden käsittely ripeästi yritysten eri tarpeita hoidettaessa.

Seinäjoella perusasiat ovat hyvällä tasolla. Sitä todistaa monet Suomen Yrittäjien ja Elinkeinoelämän Keskusliiton kyselyjen ykkössijat parhaasta yritysympäristöstä. Työllisyys on isojen kaupunkien kärkeä. Yritykset ovat myös menestyneet ja kehittäneet toimintaansa. Minulla on ollut näköalapaikka kuluneella valtuustokaudella elinkeinoyhtiö Into Seinäjoki Oy:n ja sen eri tytäryhtiöiden hallitusten puheenjohtajana nähdä monia yritysten asioita kun niitä on kaupunkikonsernissa yhteistyössä hoidettu.

Mahtavaa on ollut huomata miten paljon eri rityksillä on kehitysideoita toimintansa kehittämiseen ja uusienkin yritysten perustamiseen liittyen. Tärkeää on että jo paikkakunnalla toimivat yritykset pärjäävät ja kehittyvät, samalla syntyy tarpeesta uusia joko perustamisen kautta tai muualta muuttaneina.

Paikalleen ei voi jäädä, on juostava verrokkitoimijoiden kilpailussa entistä kovempaa että pysyy paikallaan. Kaupungin pitää luoda ja kehittää vetovoimaiset puitteet yritysten edellytyksille kaavoituksen , infran, koulutustarpeiden sekä työvoiman saatavuuden ym .kautta.

Yritysten ja elinkeinoelämän menestys parantaa kuntataloutta ja mahdollistaa palvelut tulevinakin vuosina.

Esa Nuottivaara

talousneuvos

kuntavaaliehdokas (kesk.) Seinäjoki