Lukijoilta: Voimistelu on parasta

Minä haluaisin harrastaa telinevoimistelua, mutta Seinäjoella ei ole kunnon telinevoimisteluseuraa. Myös monet ystäväni ja tuttuni haluaisivat harrastaa telinevoimistelua.

Telinevoimistelu on eriasia, kun esimerkiksi joukkuevoimistelu. Joukkuevoimistelussa ollaan joukkueena ja kisataan yhdessä. Telinevoimistelussa on myös yleensä joukkue tai ryhmä, mutta siinä kisataan ja harjoitellaan yksilöllisesti.

Telinevoimistelu eroaa muista voimistelulajeista myös siksi, koska lajissa käytetään erilaisia rekkejä, puomeja ja muita lajiin kuuluvia välineitä.

Minä pidän lajista, koska siinä tehdään esimerkiksi erilaisia venyvyyksiä ja akrobatiaa sekä ollaan rekillä ja puomeilla. Voimistelu on todella monipuolista. Kisoissa käytetään hienoja voimistelupukuja, meikataan ja laitetaan hiukset kivasti.

Olen aiemmin harrastanut cheerleadingia noin vuoden. Cheerleadingissa tehdään jonkin verran samoja asioita, kun telinevoimistelussa, esimerkiksi akrobatiaa sekä venyvyyksiä. Jouduin lopettamaan cheerleadingin, koska harkoissa hypähdin huonosti ja jalkani murtui. Saatan ehkä vielä joskus aloittaa cheerleadingin uudelleen, jos vaan uskallan. Cheerleadingiin tarvitaan joukkue tai stunttiporukka, mutta telinevoimistelussa voit olla yksinkin. Siksi nämä lajit ovat erilaiset.

Olen sitä mieltä, että Seinäjoelle pitäisi tulla paljon paremmat voimistelumahdollisuudet. Tänne pitäisi tehdä halli telinevoimistelua varten. Siellä olisi paljon parempi treenata. Monet varmasti aloittaisivat uuden harrastuksen.

Juulia