Lukijoilta: Vaaraa vai ei? Seinäjoki ei aseta omia koronarajoituksia – Sairaanhoitopiirin nyrkin mielestä niiden aika olisi nyt

Seinäjoelle ei ole asetettu virallisia kokoontumisrajoituksia.

Seinäjoen sosiaali- ja terveyslautakunta käsitteli asiaa eilen, mutta totesi, ettei kaupunkiin ole ainakaan vielä tarpeellista asettaa esimerkiksi kokoontumisiin liittyviä rajoituksia.

– Jos siirrymme leviämisvaiheeseen, asettaa sosiaali- ja terveyslautakunta rajoituksia, toteaa lautakunnan puheenjohtaja Tarja Tenkula.

Seinäjoen päätös on samassa linjassa Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston (avi) kanssa, joka ei ole määrännyt rajoituksia kokoontumisten henkilömäärille.

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri ei voi antaa virallisia määräyksiä, mutta on antanut vahvan suosituksen välttää yli 20 hengen kokoontumisia. Sairaanhoitopiirin koronanyrkki toivoo avilta maakunnallista rajoitusta yli 50 hengen kokoontumisiin. Avi ei kuitenkaan ole nähnyt tarvetta koko maakuntaa kattaville rajoituksille ja harva kuntakaan on sellaisia tehnyt.

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin koronanyrkki suosittelee kuntia harkitsemaan asiaa kunnan tartuntatautitilanne huomioiden. Muut suositukset etätyöhön siirtymisestä, joukkueurheiluun ja siihen liittyvän kilpailutoiminnan tauottamisesta sekä suositus siitä, ettei yli 20 hengen kokoontumisia järjestetä ovat voimassa lokakuun loppuun sakka. Nyrkin suosituksen mukaisesti sairaanhoitopiirin alueella on käytössä Terveyden- ja hyvinvoinninlaitoksen kiihtymisvaiheen maskisuositus.

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä on tähän mennessä todettu 125 koronavirustartuntaa. Neljä potilasta on sairaalahoidossa. torstaina todettiin kuusi uutta tartuntaa. Tapaukset liittyvät aiempiin tartuntaketjuihin. Jäljitystyö ja tarvittavat eristys- ja karanteeni toimenpiteet on tehty.

COVID-19 -näytteitä on Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä otettu tähän mennessä kaikkiaan 31 529. Torstaina tutkittiin 540 näytettä.