Pääkirjoitus: Huikeita elämyksiä jalkapallon äärellä

Seinäjoki ja Vaasa ovat saaneet nauttia kahden viime viikon ajan vauhdikkaasta ja viihdyttävästä jalkapallosta, kun U19-EM turnausta on saatu seurata kaupungeissamme. Itsestään selvää UEFA:n johtaman turnauksen saaminen pohjalaismaakuntiin ei kuitenkaan ole. Seinäjoen ja Vaasan uudet stadionit mahdollistivat lopputurnauksen tulemisen kaupunkeihin.

U19-turnauksen johtaja Jeannette Good kehuu vuolaasti Seinäjoen ja Vaasan puitteita, joissa nyt pelataan. Goodin mukaan koko turnaus lähti liikkeelle toivotulla tavalla, sillä avausottelussa Vaasassa oli yli 5000 katsojaa paikan päällä. Samoin Suomen ja Norjan välisessä ottelussa Seinäjoella oli katsojia yli 5000. Voidaan siis sanoa, että yleisö on löytänyt jalkapallon.

Suomen Palloliiton pääsihteeri Marco Casagrande uskoo, että UEFA:n U19 turnaus tuo paljon hyvää pohjalaismaakuntien jalkapallon tulevaisuudelle.

Palloliitto halusi yhteistyössä UEFA:n kanssa tuoda turnauksen kahdelle pohjalaiskaupungille, koska alueen yrittäjät ja kaupungit Vaasa sekä Seinäjoki ovat tehneet lujasti töitä jalkapallon eteen viime vuosina.

Viime torstaina moni perhe sai kokea suuria tunteita, kun omat junioripelaajat saivat osallistua lipunkantajina ja pelaajien saattajina Suomen ja Norjan väliseen otteluun Seinäjoella. Maamme-laulun soidessa liikkeellä oli isot tunteet, itsellänikin, sillä perheemme junioripelaajan rooli oli saattaa käsi kädessä suomalaispelaaja kentälle.

Harvoin saadaan kokea sellaista suuren urheilujuhlan tuntua kuin mitä nyt on saatu kokea, etenkin stadionien täyttyessä niin Vaasassa kuin Seinäjoella.

Ilolla voi myös havaita suomalaisen jalkapallon ottavan askeleita eteenpäin. Siitä on kiittäminen aktiivisia seuraihmisiä, jotka antavat aikaansa nuorillemme.

Se pitää muistaa, että vain harva etenee maajoukkuetason huippu-urheilijaksi. Olennaista onkin löytää nuorille se aito liikunnan riemu, joka kantaa läpi elämän.

Jussi Mustikkamaa