Pääkirjoitus: Ideapark ajattelee pauttiarallaa isosti

Mun täytyy kävellä näin, mun täytyy kävellä näin...

Kyllä, niin laulaa Anssi Kela hitissään Nummela. Kela esiintyy torstaina Seinäjoen Ideaparkin avajaisissa.

Lauluun voi moni samaistua kävellessään Ideaparkin piiiiitkiä käytäviä. Kaiken kaikkiaan kauppakeskuksen kierrokselle tulee mittaa 1,2 kilometriä. Lukemaan eivät sisälly valinnaiset poikkeamat noin sataan kauppaan, mikä kasvattaa askelmäärää aika tavalla.

Tosin nyt, avajaisviikonloppuna, kävelyyn tuskin on liikaa tilaa. Järjestäjät odottavat noin sataatuhatta kävijää. Pelkästään avauspäivälle odotus on 40 000 kävijää.

Reippaan kävelyn sijaan kannattaa varautua seisoskeluun ja asiakasvirran soljumiseen kohti keskusareenaa, jossa torstaina Kelan lisäksi esiintyy supersuosikki JVG. Vapaa pääsy takaa sen, ettei tuvasta puutu ainakaan nuoriso. Viimeistään illan päättävä ilotulitus lämmittää myös iäkkäämpää yleisöä.

Noin 5 000 katsojaa vetävä konserttiareena on tarkoitus jatkossa avata myös muiden toimijoiden kuin Ideaparkin käyttöön. Toimitusjohtaja Petri Häli visioi Eparille, kuinka esimerkiksi lauantai-iltaisin liikkeiden suljettua ravintolat voisivat jäädä auki palvellakseen konserttivieraita, jotka tulisivat paikalle vaikkapa jonkin kansainvälisen artistin houkuttelemina – kenties juuri talviaikaan.

Tässä kohtaa Ideapark aikoo ehdottaa yhteistyötä paikallisten tapahtumajärjestäjien suuntaan. Kannatettava ajatus. Musiikkialan osaamista täältä löytyy.

Seitsemän hehtaarin kauppakeskus on monien toivoma ja joidenkin pelkäämä. Joksikin aikaa se varmasti lamauttaa kaupankäyntiä keskustassa. Ajan myötä tilanne tasaantunee. Hälin mukaan Oulussa on nähty, kuinka ”ison vihreän” tuomat asiakasvirrat liikkuvat aikanaan myös keskustaan ja jättävät sinnekin rahaa. Toivotaan, että niin käy täälläkin.

Ideaparkin koko tontin pinta-ala on noin 21 hehtaaria. Laajentamisoikeutta alueelle jäi vielä 30 000 neliön verran. Häli uskoo, että sekin tila käytetään. Miten, sitä hän ei vielä halunnut arvioida.

Ensi kesänä Ideaparkissa kuulemma aiotaan joka tapauksessa pelata jääkiekkoa. Alueelle on suunnitteilla synteettinen jää, jota pitkin viiletetään oikeilla luistimilla. Monet NHL-seurat suosivat samantapaista keinojäätä harjoitusalustana.

Ideaparkissa suositaan kauppakeskuksen lisäksi nimityksiä viihde- ja elämyskeskus. Nimien lunastamiseksi talossa ajatellaan pauttiarallaa isosti.

Tero Hautamäki

päätoimittaja