Pääkirjoitus: Kansainvälistä pöhinää meirän kylällä

Koronakesä ei tunnu niin koronakesältä, kun voi todeta, että Seinäjoella eletään parhaillaan varsin kansainvälistä tapahtumaviikkoa.

Kansainväliset Suurmarkkinat järjestetään Seinäjoella 10–13. kesäkuuta Kirkkokadulla ja Alvar Aallon kadulla. Mukana on yrittäjiä 25 eri maasta käsitöineen ja tuoksuvine herkkupöytineen.

Vahva veikkaukseni on tämä: kuola valuen vaeltaa lakeuden kansa kohti vieraiden koronatestattuja kojuja. Ja tiedättekö mitä? Se on meille aivan oikein. Nautitaan siitä, että eväät tulevat tänne, kun me emme kerran pääse niiden synnyinsijoille.

Suurmarkkinoiden päätöspäivänä sunnuntaina Seinäjoella aletaan ottaa urheilijoista mittaa peräti MM-tasolla. Pyöräsuunnistuksen maailmanmestaruuskilpailut ovat nyt ensi kertaa Suomessa ja vieläpä Etelä-Pohjanmaalla.

Kisoissa ajaa maailman ehdoton kärki 16 maasta. Jännitystä lisää se, että peräti kaksi kuskia edustaa paikallisia seuroja. Peukut pystyyn pohjalaisille.

Kansainvälistä pöhinää tuo sekin, että Keskustorilla vietetään torstaina monipuolista toritapahtumaa jalkapallon EM-kisojen hengessä. Moiseen hehkutukseen on hyvä syy, onhan Suomi ensi kertaa kisoissa mukana.

Samoilla etkoilla käydään läpi torstai-illan kuuma Veikkausliiga-ottelu SJK-Kups. Titaanien taistelu, kuten eräs työkaveri hehkutti. Hän viittasi joukkueiden valmentajiin, Jani Honkavaaraan ja Simo Valakariin, joiden entiset ja nykyiset työnantajat menevät kutkuttavasti ristiin. Kumpikin on voittanut mestaruuden siinä seurassa, jota vastaan nyt asettuu pelaamaan.

Koska sympatiseeraan molempia valkkuja, toivon, että Joupiskan juurella pelataan hyvätasoisessa illassa 2–2.

Tero Hautamäki

päätoimittaja