Pääkirjoitus: Keskustan uusi aika

Tänään alkaa Seinäjoen ydinkeskustan uusi aikakausi. Keskustorin laidalle nousseiden kerrostalojen ensimmäiset asuinhuoneistot ovat valmiina. Rauniontornin asukkaat saavat avaimensa tänään keskiviikkona ja pääsevät muuttamaan uusiin koteihinsa vaikka heti. Epari sai viime viikolla mahdollisuuden tutustua ylimmän kerroksen asuntoon. Ikkunoista oli hulppeat näköalat. Koko keskusta oli kuin asukkaiden oma puutarha.

Parvekkeiden alla rakennetaan vielä kauan. Rauniontornin ensimmäinen yritysvuokralainen, lääkärikeskus Pihalajalinna, aloittaa toimintansa maaliskuun alussa. Tilat laajenevat rakennuksen valmistumisvauhtia. Muut yrittäjät pääsevät muuttamaan toukokuun alussa. Rakennuttajan mukaan liiketilat ovat yhtä lukuun ottamatta varattuja. Yksi on toki olla suhteellinen käsite, sillä vapaan olevan liiketilan kokoa Lujatalo ei suostu paljastamaan.

Naapurissa Kuisla Group Oy:n rakentama, tässä vaiheessa Seinäjoen Kassatalo Oy:n nimellä kulkeva, kerrostalo valmistuu maaliskuun lopussa. Asuinhuoneistot ovat jo valmiina, mutta niitä ei anneta myyntiin ennen kevättä. Sama aikataulu pätee liiketilojen vuokraukseen. Kiirettä ei haluta pitää, sillä arvotalon uskotaan kiinnostavat niin asunnonostajia kuin yrittäjäkin sitten, kun sen aika on. Kauppiaillakaan ei liene ydinkeskustaan hirveä hoppu, sillä Keskustori valmistuu vasta loppuvuodesta. Siihen saakka remonttialue pysynee melko hiljaisena.

Parkkihallin aukeamispäivä ei vielä tämän lehden painoon mennessä ollut selvillä, mutta ihan näinä päivinä pääsemme ihmettelemään, millainen maailma maan alle on rakennettu. Keskusta puhkeaa kevään ja kesän aikana loistoonsa kukkien tavoin. Kun juuret ovat kunnossa, pian alkaa näkyä vehreyttä myös maan päällä.

Virpi Kupiainen-Ämmälä

toimittaja