Pääkirjoitus: Kylvä hyvää fiilistä – vai häviätkö jotain?

Teidät on haastettu, siis menkää ja kylväkää hyvää fiilistä koko kaupunkiin.

Seinäjoen Yrittäjät ja Kukaan ei ole nolla -kampanja haastavat yritykset, yhteisöt, yhdistykset, yksityiset, opiskelijat, harrasteryhmät, seurat ja niin edelleen, tarjoamaan oppilaitoksille yhteistyötä hyvän fiiliksen lisäämiseksi, kiusaamisen ehkäisemiseksi ja turvallisen kasvuympäristön vahvistamiseksi lapsille ja nuorille.

Tulevan lukuvuoden kestävä haaste käynnistyy virallisesti Yrittäjän päivänä 5.9., mutta varaslähtö otetaan jo nyt, tämän Eparin sivulla 11. Näin siksi, jottei asia tulisi kenellekään syksyllä ”yllättäen ja aivan puskista”.

Epari osallistuu haasteeseen tekemällä juttusarjan, jossa esitellään esimerkiksi jonkin oppilaitoksen ja yhteistyötahon ”Tehdään hyvä fiilis” -toimintaa ja sitä, miten sisältö rikastuttaa kumpaakin osapuolta.

Tärkeää on, että työtä yhteisen asian eteen tekevät kaikki – koko kaupunki. Seinäjoki voi näyttää muulle maalle mallia siinä, kuinka haasteeseen tartutaan ja se jalkautetaan koulujen ja eri toimijoiden yhteisen päämäärän eteen. Mitä useammalla on hyvä fiilis, sitä useampi kerrannaisvaikutuksista hyötyy.

Kun viimeistään tässä kohtaa joku minuakin kyynisempi sanoo, että sanahelinää ja bla-bla-blaata, niin mieti ja muistele hetki. Eikö vain arki ja työ olekin ollut paljon mukavampaa niinä päivinä, kun kaikilla on ollut kivaa ja hyvä fiilis? Jokainen nimittäin tietää tasan tarkkaan sen, millaista on silloin, kun näin ei ole.

Toisen ihmisen arvostavan kohtaamisen voi aloittaa saman tien. Hyvä sana ei ole sanojalta pois vaan palaa bumerangina takaisin – jos ei heti, niin yleensä jonkin ajan päästä. Ja jos ei palaa, et silloinkaan ole hävinnyt mitään, vaan olet tilanteessa ikuisesti voitolla.

Tero Hautamäki

päätoimittaja