Pääkirjoitus: Mitäpä kaupunkilainen toivoisi 2021?

Uusi vuosi, uudet kujeet. Vai onko?

Yhä pitää sinun maski päässä touhusi toimittaman, tänään ja huomenna. Ja ylihuomenna. Yli pääsiäisen, aina vappuun ja äireenpäivään saakka. Pidemmälle en tohdi ennustaa. Enkä halua.

Mutta mitäs noista, rajoituksista. Noudatellaan menemään kun se meiltä kerran käy.

Toivotaan, että hyvien tekojemme ansiosta paikallinen koronatilanne pysyy nykyisenkaltaisena eikä pahene, saati muuntaudu vikkelämmäksi, kuten on Brittilöissä käynyt. Tuota helposti tarttuvaa brittikantaa on jo tavattu Etelä-Suomessa, mutta toivotaan, ettei se löydä tänne saakka.

Noin. Siinä päivän koronaepistola vähäisine tartuntatoiveineen. Voiko sitä ihminen muuta toivoa vuodelta 2021?

Ainakin voi yrittää ja samalla vähän mielikuvitella.

Kaupunkilaisena toivon Seinäjoen keskustaan idearikkaita yrittäjiä sellaisilla liikkeillä, joihin ei voi olla menemättä. Heitä varten keskustassa on jo vapaata liiketilaa – sanotaanko, että ihan kivasti. Uusi yrittäjä voi valita, mihin kortteliin tahtoo.

Kaupunkilaisena toivon uudelle Keskustorille sinne jo tovin kaavailtua kiinteää lavaa ja pysyvää äänentoistoa. Lavalle toivon säännöllistä ohjelmaa laidasta laitaan. Myös sellaista, joka kokoaisi paikalle nuoria.

Toivon asemanseudun suunnitelmanmukaista rakentumista. Kylän toiselle laidalle toivon kaikkea parasta Piirin alueen hienoille suunnitelmille.

Törnävästä puheen ollen – toivon näkeväni itseni ja muut kääkät taas pyöräilemässä Provinssiin. Jostain syystä pyöräily lähifestareille on tämänikäisten juttu. Nuoret näyttävät liikkuvan alueelle mieluummin jalan.

Toivon vauhdikasta festarikesää myös kaupunkimme muiden hienojen tapahtumien parissa. Omasp Stadionfestin pääesiintyjänä toivon näkeväni Toton. Bändi sopisi tapahtumaan ja kiinnostaisi laajalti, ellei muita Suomen-keikkoja olisi.

Stadionista puheen ollen. Toivon, että ensi kesänä Joupiskalla juhlitaan Veikkausliigan mestaruutta. Pidän sitä jopa todennäköisempänä kuin Toton keikkaa.

Kuntavaaleihin liittyen toivon äänestäjiltä viisautta ja haukankatsetta tulevaisuuteen. Samaa potenssiin kaksi toivon nykyisille ja tuleville päättäjille.

Muutakin toivottavaa olisi, mutta jätän jotain teillekin. Kauniiksi lopuksi toivon tarkemmin määrittelemättömälle ryhmälle – me, te, he, nämä, nuo, ne – koko vuodeksi terveyttä ja pitkää ikää. Niille on aina tilausta.

Tero Hautamäki

päätoimittaja