Pääkirjoitus: Muutama kaino toive uudelle citybossille

Seinäjoen kaupunginjohtajan virkaan saatiin määräaikaan mennessä 17 hakijaa. Tuosta joukosta löytyy niin kovia ja kokeneita nimiä, että hyvin meirän käy, sanokaa mun sanoneen.

Minulla henkilökohtaisesti ei ole juurikaan toiveita uuden kaupunginjohtajan suhteen. Ehkä enemmän toivon, että hänen kaudellaan yleisesti tapahtuisi pieniä ja suuria ihmeitä, sellaisia, joiden avulla Seinäjoki olisi entistä parempi paikka olla ja möllöttää.

Olisi esimerkiksi kiva, jos uuden citybossin kaudella asemanseutua alettaisiin kehittää isoin askelin. Niin isoin, että kaikki kauniit havainnekuvat olisivat totta 10–20 vuoden kuluttua, eikä vasta 30–40 vuoden kuluttua, kuten nyt taitaa olla aikataulujen laita. Mitä pikemmin asemanseutu ja keskusta ovat wau-tason viihtymiskeitaita, sen paree son kaikillen.

Tietysti toivoisin myös, että uuden kaupunginjohtajan ansiosta SJK nousisi takaisin mitalikantaan Veikkausliigassa viimeistään kaudella 2021. En tiedä, miten hän siihen voisi vaikuttaa, mutta jos hän on uuden ajan tunnelmajohtaja, niin kenties jollain henkisellä Midaksen kosketuksella kauden avausottelussa.

Olisi myös hauskaa, jos Womad-festivaali palaisi takaisin Törnävälle, osaksi Provinssia tai omaksi juhlakseen. Se olisi samalla yksi osoitus 2020-luvun monikulttuurisesta Seinäjoesta, joka toivottaa kaikki kansainväliset muuttajat, opiskelijat ja työntekijät tervetulleiksi. Heissä on iso osa tämänkin taajaman tulevaisuutta joidenkin vuosien päästä.

Pieni ammatillinen toive voisi olla, että uuden pomon kaudella Seinäjoen kaupunki alkaisi laittaa lehti-ilmoituksiaan kumpaankin kaupunkilehteen tasapuolisesti.

Lisäksi toivoisin, että pesiskentän taa nousisi yksi tennishalli lisää iltavuorojen saamista helpottamaan.

Nottei mulla palijo oo. Mutton näiski ny jo alakua.

Tero Hautamäki

päätoimittaja