Pääkirjoitus: Muuttaisitko sinä Seinäjoelta Pariisiin?

Muuttaisitko sinä Seinäjoelta Pariisiin? Eiffelin ja Sacré-Couer’n juurelle eurooppalaisen kulttuuriin kehtoon, metropoliin, joka on maailman keskipisteitä niin taiteen, politiikan, gastronomian kuin muodinkin suhteen.

Aika moni meistä voisi äkkiseltään vastata: ”No joo-o, kyllä mä ny sinne muuttaasin täältä Paukanevan lairalta.”

Kukapa ei kaipaisi aika ajoin totaalista maisemanvaihdosta. Vaihtelu virkistää, vaikkei valittamista olisikaan. Joten – heti kun siellä ymmärtävät perustaa Pariisin suomenkielisen kaupunkilehden, haen paikkaa.

Pariisissa kaikki olisi tietysti paljon paremmin. Itsestä sukeutuisi siellä automaattisesti fiinimpi ihminen. Muutto poikisi arvostusta sukulaisilta ja entisiltä naapureilta. Tänne jäisivät kärvistelemään ja kadehtimaan somekuvia Riemukaaren alta.

Kuherrusaika rakkauden kaupungiksikin kutsutun cityn kanssa olisi upea. Jossain kohtaa kuitenkin koittaisi arki, niin kuin aina ja kaikkialla. Arjen kouralla on tympeä tapa tasoittaa huiput ja haalistaa värit.

Silloin voi iskeä iili, joka saa etsimään mahdollisuutta vaihtaa maisemaa. Yleensä kulkusuunta on pienestä isompaan, mutta rohkeat uivat myös toiseen suuntaan.

Tapasin viime perjantaina sillä tavalla erikoisen ihmisen, että hän oli päättänyt muuttaa Pariisista Seinäjoelle. Kaiken lisäksi hän piti sitä loistavana ratkaisuna.

Minä, syntyperäinen seinäjokelainen, parhaat nuoruusvuoteni Nurmon puolella viettänyt, olin tietysti salaa hölmistynyt. Hyvä etten ajatellut, miten kukaan voi mennä tekemään mitään noin ty..... – tyylikästä päätöstä!

Lue Eparista 28.1. miksi neiti Olivia Flowers muutti kuukausi sitten Pariisista Seinäjoelle, ja miten hän on täällä viihtynyt.

Tero Hautamäki

päätoimittaja