Pääkirjoitus: Rohkeasti kohti omia unelmia

Loppu häämöttää. Viimeistä viedään. TJ 2. Mitä näitä nyt on...

Se on nimittäin niin, että kesä Eparilla alkaa olla lopussa. Ja mikä huikea kesä tämä onkaan ollut! Paljon on tullut koettua ja opittua uutta.

Valmistuttuani Vaasan yliopistosta viestijäksi viime syksynä, päällimmäisenä mielessäni on ollut se, että mikä minusta nyt tulee isona? Viestijänä voi tehdä niin monenlaista työtä.

En usko, että toimittajan pesti kävi kertaakaan mielessä ennen tämän vuoden kevättä, kun törmäsin I-Medioiden kesätyöpaikkailmoitukseen. Ajattelin silloin, että enhän minä mitään tässä häviä, vaikka koitankin tuonne hakea.

No, en totisesti hävinnyt! Kesä Teron ja Virpin opissa on ollut mitä mahtavin, vaikka alkuun kovasti jännitinkin.

Olen päässyt toteuttamaan omia toiveitani ja ideoitani sekä olemaan luova omalla tavallani. Olen saanut palautetta, joka on saanut minut uskomaan itseeni ja taitoihini.

Ennen kaikkea, olen saanut tavata monia ihania ihmisiä ja päässyt vierailemaan paikoissa, joissa en välttämättä olisi käynyt ilman tätä kesätyötä Eparilla!

Seinäjoki ja sen ihmiset ovat kesän aikana tulleet tutuksi minulle aivan uudella tavalla. Toimittajan roolissa olen osannut kuunnella ja katsoa asioita aivan toisesta näkökulmasta.

Hienoja hetkiä on ollut paljon. Kaupunkikierros pyörätaksin kyydissä, retki Lakeuden Ristin torniin, maistiaiset kesäteatterista, vesilautailun testaaminen, Solar Sound Festival,...

Jokainen juttukeikka ja haastattelu on tuonut minulle jotain uutta omasta kotikaupungistani.

Lisäksi olen päässyt tutustumaan Seinäjokeen aivan uudella tavalla Pilettibongauksen yhteydessä. Tai minun tapauksessani, piletin piilottamisen yhteydessä.

Piletin piilotukset ovat olleet useimmiten rentouttavia retkiä Seinäjoen luonnossa työpäivän päätteeksi tai aloitukseksi.

Koskaan ei kannata epäröidä, kun on kyseessä oma tulevaisuus. Aina kannattaa yrittää ja niin sanotusti koittaa omaa flaksiaan, jos vaikka nappaisi. Siinä tuskin häviää mitään.

Tämä kesä on ollut pelkkää voittoa. Olen nyt saanut vastauksen valmistumisen jälkeisiin pohdintoihini ja osaan ainakin hieman paremmin kertoa, mikä minusta sitten isona tulee.

Nyt, kun jalka on oven välissä, niin ei muuta kuin verkkoja vesille!