Pääkirjoitus: SJK päätti pitää futisperinteistä kiinni

SJK:lla ei ole ollut tapana aloittaa liigakautta koskaan kovin vahvasti. Perinteistä pidettiin kiinni tälläkin kertaa.

Viittaan maanantaina pelattuun Veikkausliigan avausotteluun Omasp Stadionilla. SJK tasasi pisteet (1-1) liigan heittopussiksi kuvaillun KTP:n kanssa, ja oli aluksi ihmeissään.

Joukkueiden tasoero tuli loppua kohden selväksi, mutta tulostaululle asti sitä ei saatu toteen näytetyksi. Kotkalaiset lähtivät 450 kilometrin kotimatkalle henkisinä voittajina, sillä vieraspiste SJK:lta oli nousijoille saavutus.

Pojo tuli myös ansaitusti. Vieraiden häkki oli upea viimeistely suoraan ilmasta. En yllättyisi, vaikka osuma jäisi KTP:n kauden hienoimmaksi maaliksi.

Ja tapahtui 50. minuutilla, että Kerhon ainokaisen teki päällään hyvällä pelipäällä ollut Valencia. Samalla lähti hieno tervetuliaislahja vaimolle ja lapsille. Pikkulinnut nimittäin lauloivat, että miehen perhe oli saapunut Kolumbiasta Seinäjoelle vapun tienoilla.

Vasenta kaistaa Valencian kanssa pelasi brasilialainen Murilo, joka oli sopivasti vaarallinen, aivan kuten suomalainen vastineensa Pyry Hannola keskikentällä. Hetkittäin toukokuisessa illassa lähes tulkoon ”pyrytti”.

Kerhon eteläamerikkalaisen ”tangokvartetin” täydensivät oikean laidan argentiinalaiset Arciero ja Ledesma. Edellinen tarvitsee vielä aikaa tottuakseen pelaamaan tekonurmella. Jälkimmäinen oli lähes omalla tasollaan epäonnistunutta rankkaria lukuun ottamatta.

Hyökkäyspään valopilkkuihin lukisin myös Denys Oliinykin, joka olii nytkin taitava.

Kyllähän yksilötaitoa piisaa jokaisella äsjiikoolaisella. Kunhan joukkuepelaaminen loksahtaa, korkki poksahtaa ja kannu kilisee. Näin toivomme ja uskomme.

Kauden avausottelussa on aina kova lataus. Nytkin kuuma peli syntyi ihan ilman yleisöä. Paikoittaisesta puuroilustaan huolimatta ottelu oli viihdyttävää katsottavaa.

Ilman yleisöä mentäneen myös seuraava kotimatsi, joka on jo tänä perjantaina. Vieraaksi saapuu Helsingin IFK. Jännitystä kasvattaa se, että HIFKin päävalmentajana toimii SJK:n viime kauden apuvalmentaja, espanjalainen Joaquin Gomez.

Ensi viikolla mustapaidat käynevät ryöstämässä pisteen tai kolme toiselta nousijalta, AC Oululta.

Sitten koettaa kotipeli, jossa Kerhon kunto punnitaan. Euroviisulauantaina 22.5. Joupiskan juureen saapuu yksi ja ainoa mestarisuosikki, HJK.

Täydellisessä maailmassa stadin tiimit kynittäisiin kahdessa perättäisessä kotipelissä. Sellainen taikatemppu antaisi hurjan potkun koko loppukautta ajatellen.

Tero Hautamäki

Päätoimittaja