Pääkirjoitus: Systeemissäni virtaa nyt BNT162b2

Terävä esine painui vastaansanomattomasti miehen vasempaan olkavarteen. Mies hymyili maireasti. Häntä suorastaan nauratti. Muille tilanteessa olijoille hän vertasi tuntemusta hyttysenpistoon.

Siihen verrattuna oli myös eroavaisuuksia. Hyttysen kanssa käy usein niin, että selkkauksessa menettää muutaman mikrolitran verta. Nyt tilanne oli päinvastainen: piikin kautta mies ei luovuttanut vaan sai nestettä, peräti 0,3 millilitran verran.

Kyllä, oikein arvattu. I am proud to present – ylpeänä ilmoitan: meikäläisessä virtaa nyt BioNTech-Pfizerin Comirnaty-mRNA-Covid–19-rokotetta mallia BNT162b2.

Lämpimästi tervetuloa systeemiin, vieras. Nimesi on vähän vaikea lausua, mutta olet odotettu.

Y-taloa usein repostellaan – jos kyllä kiitetäänkin – Ruusut ja risut -palstalla. Viime lauantain perusteella minäkin haluan antaa palautetta.

Sanalla sanoen, kaikki kävi kuin tanssi. Henkilökuntaa oli paljon ja se hoiti töitään tehokkaasti. Ystävällinen opastus alkoi jo parkkiruutuun ohjauksesta ja jatkui koko piikkiretken ajan.

Sisälle Y-taloon sai mennä viittä minuuttia ennen omaa vuoroa. Sen jälkeen se oli että portaat ylös, kahdesti vasemmalle ja penkille odottamaan.

Aikani oli 12.07–12.09. Pääsin sisään huoneeseen 203 kello 12.08. Noin minuuttia myöhemmin istuin taas käytävällä, nyt laastari reiän päällä.

Ihanaa, leijonat, ihanaa. Luulen, että niin me kaikki paikallaolijat mielessämme huusimme. Eikä meitä ollut vähän, meitä oli paljon. Viime lauantaina noin 2000 seinäjokelaista tulivat piikistä vahvistetuiksi.

Itselläni ainoa jälkioire oli rokotusalueen kosketusarkuus. Seurauksena se, etten pystynyt nukkumaan vasemmalla kyljellä. Kiusallista. Toiminnan miehenä syöksyin kuitenkin heti ongelmanratkaisuun: käännyin oikealle kyljelle ja nukahdin. Unessani matkustin maailmalla ilman maskia ja tutustuin uusiin ihmisiin.

Aamulla ympyröin allakasta isolla päivämäärän 29.7. ja kirjoitin oheen: Tehosterokote.

Ei se tietenkään siihen jää. Arvioiden mukaan kolmas tehoste tarvitaan joskus huhti–toukokuussa 2022 ja neljäs siitä vuoden–puolentoista päästä.

Se ei kuitenkaan kuulosta pahalta. Muutama terävä silloin tällöin on aika pieni hinta paluusta vapaampaan ja arkisempaan arkeen.

Siitä puheen ollen: vaikka olenkin nykyään BNT162b2-heppu, koetan käyttää maskia ja pitää turvavälejä kunnes toisin ohjeistetaan. Yhteinen rintama on vahvin rintama.

Tero Hautamäki

Päätoimittaja